субота, јун 22, 2024
NaslovnaKOMŠILUK"Ko je ubio Ernada?" Pazar se digao na noge, porodica i prijatelji...

„Ko je ubio Ernada?“ Pazar se digao na noge, porodica i prijatelji traže pravdu za mladića pregaženog na pešačkom u Zemunu

Porodica Ernada Bakana je neutešna, a samo jedna stvar može bar malo da ublaži netrpeljivost

Prošlo je više od 3 nedelje otkako je mladog Ernada Bakana iz Novog Pazara nasred pešačkog prelaza u Zemunu pokosio automobil, a o vozaču se od tada u javnosti nisu pojavljivale nikakve informacije. Ni porodici nije saopšteno ko je ubio njihovog sina i brata. Očajni Pazarci, porodica, prijatelji, rođaci, počeli su da vape za pravdom. „Pravda za Ernada“ poruka je koja se sada širi društvenim mrežama, a na Instagramu je ovaj profil zapratilo skoro 2.000 ljudi.

Ko je bahati vozač koji je svom silinom udario i odbacio studenta dok je prelazio ulicu na pešačkom prelazu 4. marta, ne zna ni porodica, ni javnost.

Pošto je Bakan preminuo dva dana posle nesreće, na lice mesta nije izlazio tužilac, a vozaču nije određen pritvor. Optužnica je, dakle, nakon tragičnog ishoda morala na dopunu. Kako saznajemo, radila se obdukcija, tehnički pregled vozila…

– Ogorčeni smo, ko je vozač automobila kriju kao zmija noge. Neće da kažu ni u kom je sudu ova stvar. Ako ne bude ništa u skorije vreme, javljaju se ljudi, organizovaćemo neke mirne proteste. Pazar se digao na noge – ispričao nam je Ernadov mlađi brat Emin.

Kako kažu u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu optužnica je sada dopunjena, a osumnjičenom sledi saslušanje. Ipak, ne navode identitet niti inicijale osobe koja je bila za volanom automobila koji je usmrtio mladića, kao ni to da li je u međuvremenu za njega određen pritvor.

– Krivična prijava Saobraćajne policije podovom navedene saobraćajne nezgode dostavljena Trećem osnovnom  javnom tužilaštvu u Beogradu i ovo tužilaštvo je zakazalo saslušanje osumnjičenom za sredinu aprila 2019. godine zbog krivičnog dela Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 4 KZ-a – kažu u Tužilaštvu.

Porodicu i prijatelje boli kada čuju da je vozač koji je svojim autom ubio Ernada i dalje na slobodi.

Nema dana da Emin ne okači neku fotografiju ili status posvećen svom starijem bratu. Bio mu je oslonac, uzor, a ostala je samo ljubav koja nikada neće izbledeti. Ovaj momak napunio je tek 18 godina i sa smrću brata teško se nosi.

Postove i tekstove posvećene Ernadu pisali su i neki drugi Pazarci. Ovo je jedan od postova koji je nedavno na fejsbuku ostavila jedna Emina.

„I nije bitno je li Beograd, Novi Pazar ili Bačka Topola, a nije ni bitno je li Ernad, Stefan, Emina ili Marija, bitno je da je to dete koje je prelazilo ulicu, koje su roditelji naučili da pričeka dok vozila stanu, a onda pređe preko pešačkog, jer je to sada njegova prednost, dete koje je sada ubijeno, a da pritom odgovorni za njegovu smrt jos uvek nije zasluženo kažnjen. Ne znam, meni su moji roditelji uvek govorili o pravednostima sistema u drugim državama, o opasnostima koje nosi ljudska neodgovornost, a mi nažalost u svojoj, sada već 17 dana čekamo da se zadovolji pravda zbog smrti našeg prijatelja, brata, sina, čoveka, izazvanoj usled bahatosti i neopreza neke tamo osobe, koja sedi u automobilu i drži volan u ruci. Jedan život je ugašen, ne može se vratiti, ali da bar neka vrsta spokoja bude podarena njegovim roditeljima, najbližim ljudima, jer je od njih jedan deo tela već pre 17 dana odsečen. Stidi se sistemu, stidi se državo. Neka majčina suza bude molitva. Svi smo mi Ernad Bakan“, napisala je Emina.

Pogledajte uznemirujući snimak nesreće OVDE.

(M. B.)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR