недеља, јул 21, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEKo je odgovoran a ko naivan

Ko je odgovoran a ko naivan

Na ovo pitanje meštani Begluka pokušavaju da nađu odgovor već više od deset godina. Problem Dubokog potoka je prebačen na meštane Kotanjske jer muku muče sa potokom koji je iskopao novo korito po sred stogodišnjeg puta a inače tim putem nikada nije ni tekao . Čarobno rešenje Dubokog potoka je pronađeno pre desetak godina i tada je potok preusmeren betonskim koritom postavljenim sredinom puta. Projektant i odgovorni za ovaj pronalazak već prvom kišom su mogli uvideti da im ovo neće funkcionisati jer potok dovlači velike količine peska i smeća sa Ravana koje neko mora redovno čistiti. Pa je iz tog razloga dogovoreno da se odrade tri kaskade koje bi zadržale nanose, a koje bi se mogle prazniti.

Sve je to lepo zamišljeno ,ali samo na papiru. Tako su u julu ove godine izdvojena sredstva za kaskadu br.3 u visini 882.000,00 din. Izvodjač radova je doterao cevi , cevi stajale do novembra kada su oterane na drugu lokaciju, a od kaskade ništa. ( Изводе се радови „Дубоки поток“ у насељу Беглуци )

Ovakva neodgovornost i javašluk na očigled svih građana prevazilazi sve mere. Ko je kriv? Puta u dužini dvadesetak metara nema strašno je da ovaj problem se nalazi u blizini grada u mesnoj zajednici Kolovrat koja ima preča posla po principu ko je sa kim dobar. Meštani su ogorčeni jer se asfaltiraju neke kako kažu dotrajale ulice koje već imaju asfalt ,dok meštani Begluka nemogu imati ni osnovni put. Pored datih obećanja stare vlasti i izdvojenih sredstava i sa novom nema većih pomaka sem obećanja kojima građani veruju i koji su im zadnja nada da će dobiju put , kanalizaciju, elektro mrežu jer sve to u ovom naselju nedostaje.

Zimi put od padavina niko ne čisti, ne nasipa, nema popravki jednostavno građani su prepušteni sami sebi. U ovom delu naselja imamo registrovanih firmi koji redovno plaćaju porez, ali o njihovom funkcionisanju i prilazu niko nevodi računa. Neko će reći da ovakvih problema ima na pretek e tu i jeste problem. Znači da onaj ko treba da radi svoj posao neradi jer da ga radi probema nebi ni bilo. Problemi služe da bi se rešavali ,a ne nagomilavali.

Mirjana Dosković Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR