четвртак, фебруар 29, 2024
NaslovnaINFOManje krivičnih dela u Pijepolju: Tokom novembra 12 saobraćajnih nezgoda i skoro...

Manje krivičnih dela u Pijepolju: Tokom novembra 12 saobraćajnih nezgoda i skoro 1.000 prekršaja

Prijepolje – Tokom novmebra na području Policijske uprave u Prijepolju registrovano je 36 krivičnih dela, što je za 23,40% manje u odnosu na isti period prethodne godine. Od ukupnog broja registrovanih krivičnih dela 30 krivičnih dela je opšteg kriminaliteta, što je 13 krivičnih dela manje u odnosu na isti mesec prethodne godine.

– U izveštanoj periodu registrovana su 3 krivična dela iz oblasti privrednog kriminala, 2 krivična dela iz oblasti ekološkog kriminala i 1 delo visokotehnološkog kriminaliteta. Od strane policijskih službenika Policijske uprave u Prijepolju u novembru 2023. godine realizovano je 13 zaplena opojnih droga, saopšteno je iz PU Prijepolje.

Tokom novembra dogodilo se ukupno 12 saobraćajnih nezgoda, a uticajni faktori saobraćajnih nezgoda su nebezbedno odstojanje ili rastojanje između vozila, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i preduzimanje naglog kočenja vozila.

– Tokom novembra sprovedene su 1 međunarodna, 3 centralne, 1 regionalna i 2 lokalne akcije pojačane kontrole saobraćaja u kojima je otkriveno i dokumentovano 943 prekršaja, odnosno 569 prekoračenja brzine kretanja vozila, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 143 drugih prekršaja. Iz saobraćaja su isključena 63 vozača koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, dodaje se u Saopštenju.

Redovno se vrše kontrole kretanja i boravka stranaca, stalno nastanjenih stranaca, stranaca na odobrenom privremenom boravku i u tranzitu. U toku meseca novembra na području PU Prijepolje evidentirano je 350 stranih državljana na boravku do 90 dana, dok je u istom periodu 2022. godine evidentirano 314 stranih državljanja. U izveštajnom periodu izdato je 6 odobrenja za privremeni boravak, najviše po osnovu spajanja porodice. Policijski službenici preduzimaju pojačane bezbednosne mere kada je reč o kretanju iregularnih migranata. S tim u vezi podnete su 44 prekršajne prijave za nezakonit boravak protiv državljana Maroka i Bosne i Hercegovine.

Rina


PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR