субота, април 20, 2024
NaslovnaVESTIKako je moglo biti – dobro je prošlo, pričali su Prijepoljci danas

Kako je moglo biti – dobro je prošlo, pričali su Prijepoljci danas

Kako je moglo biti – dobro je prošlo, pričali su Prijepoljci danas, dan posle udesa koji je doživela kadetska ekipa lokalnog FK „Polimlje“, po povratku sa utakmice na Zlatiboru. U stravičnom sudaru dva vozila povređeno je osam osoba, među kojima su i četiri maloletna fudbalera i njihov trener.

Do jakog sudara minibusa preduzeća „Es turs“ iz Priboja, koji je prevozio kadete „Polimlja“ i „audija“ kikindskih registarskih oznaka došlo je oko 13.15 u nedelju na Vodicama preko Zlatibora.

Posle udesa u bolnicu u Užice prevezena su četvorica fudbalera starosti od 15 do 17 godina, njihov trener i bračni par iz Kikinde. Svi osim Kikinđanina koji je vozio „audi“, i koji je na užičkoj ortopediji zadržan zbog preloma ruku, su istog dana otpušeni na kućno lečenje. U popodnevnim satima još nekoliko dečaka se zbog lakših povreda javilo lekarima bolnice u Prijepolju.

Zoran Čarkilović, trener kadeta fk polimlje

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Zoran Čarkilović, trener kadeta fk polimlje
Posle odigrane utakmice na Zlatiboru, 12 fudbalera kadetske ekipe FK „Polimlje“ i njihov trener Zoran Čarkilović minibusom je krenulo ka Prijepolju.

,,Sedeo sam pored vozača i, s obzirom da sam 25 godina radio kao instruktor vožnje, pomno pratio situaciju na putu. Ispred nas se, blizu jedne blage desne ali nepregledne krivine stvorila kolona. Vozač minibusa je pretekao dva putnička automobila i krenuo da pretiče šleper. Povikao sam: „Ne, ne, ne“ jer smo ulazili u krivinu. U jednom trenutku kao da je usporio i pokušao da se vrati u desnu traku. Međutim opet je nagazio na gas i nastavio da pretiče šleper. Iz drugog pravca se pojavio „audi“. Vozila su velikom brzinom išla jedno na drugo. Naš vozač je pokušao da se vrati udesno, ali nije mogao zbog šlepera. Da bi izbegao udes skrenuo je na proširenje sa naše desne strane, međutim sa puta je, bežeći od minibusa, skrenuo i „audi“. Na proširenju je došlo do sudara”, priča za „Blic“ Zoran Čarkilović.

Sudar su, nastavlja on, videli vozači šlepera i dva putnička automobila koja je vozač minibusa pretekao, ali niko on njih nije zaustavio i pritekao u pomoć.

Nesrećni čovek je, kako kaže, zadobio povredu vratnog pršljena, čela, ruke i kolena. Zajedno sa njim u bolnicu su prevezena i četvorica njegovih fudbalera od kojih je jedan polomio prst ruke, drugi nos, treći povredio vrat, četvrti glavu.

,,Uporedo sa nama pomoć je ukazana muškarcu iz Kikinde koji je, kao su mi rekli, polomio obe ruke, a njegova supruga je zadobila prelom rebra”, kaže Čarkilović.

Jedan od povređenih kadeta Polimlja je Denis Luinović ocu Senadu ispričao je da je njegov trener upozoravao vozača minibusa da ne pretiče kolonu.

,,Denis je sedeo iza vozača, u udesu je polomio prst leve ruke i zadobio hematom na butini. Odmah pošto su mi javili da mi je sin prebačen u bolnicu krenuo sam u Užice. Dete mi je u nedelju optušteno iz bolnice, ali je istraumirano, danas ću ga voditi na razgovor kod psihologa. Neverovatno je da niko iz FK “Polimlje“ nije reagovao, niko me nije pozvao da me pita kako mi je sin. Posle udesa nisu poslali vozila da vrate decu koja su čekala prevoz kući. Po neke dečake su otišli roditelji, druge su prevezli Prijepoljci koji su ih prepoznali pored puta”, pričao je juče Senad Luinović.

Nedžad Talović, čiji sin, takođe Denis, je bio u minibusu takođe je rekao da ga niko iz FK „Polimlje“ nije kontaktirao posle udesa.

,,Moje dete i dvojicu njegovih saigrača je na mestu udesa pokupio jedan naš sugrađanin i dovezao ih kući. Po dolasku u Prijepolje, zbog posekotine na obrazu i hematoma na glavi, odvezao sam ga u hitnu pomoć gde su mu dali uput na pregled kod hirurga. Ne želim da krivim nikoga dok istraga ne bude završena”, kaže Talović.

U preduzeću „ES turs“ iz Priboja ne negiraju odgovornost svog vozača.

,,Pogrešio je jer je loše procenio situaciju na putu. Ograničenje na tom delu puta 80, a on nam je preneo da se kretao brzinom od 70 kilometara na sat. Rekao nam je da nije preticao kolonu, već svako vozilo pojedinačno. Po njegovim rečima „audi“ sa kojim je se sudario išao je mnogo brže od dozvoljenih 60 kilometara na sat. Minibus je star sedam godina i tehnički je ispravan, a vozač koji je njime upravljao radi kod nas osam – devet godina i ovo mu je bio prvi incident. Na Zlatibor smo posle sudara poslali automobil kojim smo vratili u Prijepolje petoricu fudbalera”, rečeno je u ovoj prevozničkoj firmi.

Prema saznanjima “Blica“ protiv M. I. (35) iz Priboja, koji je upravljao minibusom, podneta je krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

Фотографија корисника Priboj Online

Prijepolje INFo / BLIC V.L

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR