четвртак, април 25, 2024
NaslovnaINFOВладе Дивац: Митрополит Амфилохије је успео да уједини народ и да му...

Владе Дивац: Митрополит Амфилохије је успео да уједини народ и да му покаже пут (ВИДЕО)

„Била је част и срећа познавати Митрополита Амфилохија. Задњи пут смо се видјели прошле године у ово вријеме на Цетињу. Увек је било лепо разговарати, чути савете, искуства и поруке митрополита. Оно што је назначајније за мене јесте то што је у последње време митрополит успео да нас уједини не само по нацији и религији, успео је да уједини људе на овом простору и да нам пошаље јаку поруку како треба да се помажемо и да градимо наше друштво заједно“, казао је прослављени кошаркашки ас Владе Дивац гостујући у програму Радија “Светигора”.

Он је истакао да му се указала прилика да данас дође у Подгорицу и да блаженопочившем Митрополиту ода почаст у храму Христовог васкрсења који је он својим трудом и залагањем подигао.

На питање како је српски народ у Сједињеним Америчким Државама прихватио вијест о упокојењу митрополита Амфилохија Владе Дивац је казао:

Говорећи о вишемјесечној борбе за очување светиња у Црној Гори, Владе Дивац је казао да је српска дијаспора поносна на наш народ у својој отаџбини:

„Ми сви који живимо далеко од отаџбине и домовине желимо да вам поручимо да смо поносни на вас како сте се понашали и како сте одани овим просторима и желимо вам сву срећу овога света.“ закључио је наш прослављени кошаркашки ас.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR