уторак, 5 децембра, 2023
HomeINFOKabinet ministra Tončeva: 245 miliona dinara za nedovoljno razvijene opštine. Prijepolje 7...

Kabinet ministra Tončeva: 245 miliona dinara za nedovoljno razvijene opštine. Prijepolje 7 miliona

Ministar za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Srbije Novica Tončev potpisao je u Nišu ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za Program podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština u ukupnom iznosu od 245 miliona dinara.

Na Javni konkurs se prijavilo svih 44 opština sa rekordnih 130 projekata, a sredstva za realizaciju projekata dobilo je 38 nedovoljno razvijene opštine i to za oblasti unapređenja lokalne komunalne infrastrukture i aktivnosti preduzimanja mera u cilju smanjenja siromaštva.

Opština Prijepolje dobila je 7 miliona dinara za nabavku cisterne za snabdevanje pijaćom vodom i čišćenje ulica. Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić najavljuje da će još projekata u narednom periodu biti odobreno.

„Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština treću godinu zaredom organizuje javni poziv za jedinice lokalne smouprave iz četvrte kategorije kako bismo osigurali kontinuitet u napretku i kontinuirano radili na unapređenju uslova ljudi sa ovih područja. Ovoga puta dodeljujemo 245 miliona dinara. Kao što sam više puta istakao, i kao ministar u Vladi Republike Srbije, i kao čovek, borim se za što više mogućnosti i maksimalno razumevanje kolega iz drugih ministarstava jer verujem da je neophodna međuresorna saradnja za najbolji rezultat. Izuzetno sam posvećen i budno pratim potrebe nerazvijenih područja i zato, kada sam tražio povećanje budžeta od Vlade Republike Srbije, znao sam da opštine vredno pripremaju projekte, da su motivisane da naprave promene jer imaju kvalitetnu podršku mog Kabineta. Pozvao sam predsednike lokalnih samouprava da budu proaktivni, da nam šalju predloge i ideje za unapređenje funkcionalnosti života ljudi, Saradnja sa predsednicima ovih opština je na veoma visokom nivou što me uverava, a siguran sam i njihove stanovnike, da poboljšanje standarda i ubrzan ekonomski razvoj u našem slučaju nije samo priča, već realnost. Potpisivanjem ugovora samo osigurali dodatnu energiju i volju za sigurne promene koje će direktno uticati na poboljšanje kvaliteta života građana i to za oblast rekonstrukcije i adaptaciju objekata, ulica i puteva i trotoara, nabavku vozila i opreme za održavanja komunalne infrastrukture, rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, bezbednosti u zoni škole, izgradnje zgrade sa stanovima za mlade bračne parove i još mnogo toga.Ovo je nastavak važne, ali uporne borbe, ka ispunjenju cilja da jednu po jednu opštinu prebacimo iz statusa nedovoljno razvijenih u viši stepen razvijenosti, a siguran sam da ćemo u tome uspeti“ – izjavio je Tončev.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR