уторак, фебруар 27, 2024
NaslovnaINFOAPR: U ponoć ističe rok za dostavljanje finansijskih izveštaja za 2022. godinu

APR: U ponoć ističe rok za dostavljanje finansijskih izveštaja za 2022. godinu

Agencija za privredne registre (APR) saopštio je da danas, 31. marta u ponoć, ističe rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2022. godinu, čiji je bilansni datum 31. decembar 2022. godine.

U saopštenju je navedeno da je, zaključno sa jučerašnjim danom, Agencija za privredne registre primila finansijske izveštaje oko 213.000 pravnih lica i preduzetnika, što je oko 4.000 izveštaja više u odnosu na isti dan prethodne godine.

Ova lica su, time, ispunila obavezu dostavljanja izveštaja, u skladu sa Zakonom o računovodstvu.

S obzirom da se očekuje prijem još oko 65.000 izveštaja, odnosno da veliki broj obveznika svoje izveštaje priprema i dostavlja poslednjeg dana roka, Agencija je za sutra, petak, 31. marta, obezbedila dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku do ponoći, kako bi pružila stručnu pomoć u vezi sastavljanja i dostavljanja finansijskih izveštaja i tehničku podrškue obveznicima, koja je i inače redovno dostupna radnim danima u Agenciji.

Kontakt putem telefona biće moguć do 15 sati, a posle toga samo putem i-maila.

„Podsećamo da se na internet stranici Agencije, u okviru Registra finansijskih izveštaja, mogu pronaći sve relevantne informacije, odnosno instrukcije u vezi sa dostavljanjem redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2022. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava, a eventualna sporna pitanja mogu se slati na imejl adrese dostupne na sajtu Agencije“, kaže se u saopštenju.

Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2022. godinu, mogu se pratiti na internet stranici Agencije, u delu Finansijski izveštaji, link „Javno objavljeni finansijski izveštaji i ostale pretrage”.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR