недеља, фебруар 25, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEEvo kada će temperatura pasti drastično, preti kiša, očekuje se i sneg

Evo kada će temperatura pasti drastično, preti kiša, očekuje se i sneg

Suvo sa sunčanim intervalima će biti i u ponedeljak, 28. oktobra, ali uz malo nižu maksimalnu temperaturu, naročito na severu i zapadu, gde će posle podne i uveče doći do povećanja oblačnosti.

Početak padavina, koje će biti slabijeg intenziteta, očekuje se u utorak pre podne i sredinom dana, najpre u Vojvodini, a potom će se ova oblačnost u toku dana sporo premeštati ka centralnim i zapadnim krajevima Srbije uz dalji postepeni pad temperature.

Najhladnije će biti u drugom delu naredne sedmice, između 31. oktobra i 3. novembra, kada se u nižim predelima očekuje maksimalna temperatura od 7 do 12 stepeni uz povremenu kišu, dok će na planinama početi da pada sneg.

Postoje ozbiljni nagoveštaji da će krajem meseca doći do osetnog pada temperature, tako da bi tokom poslednja dva, tri dana oktobra i u prvim danima novembra temperature mogle biti čak i ispod prosečnih vrednosti, piše portal Vojvodina meteo.

Uz građenje anticiklona negde na području Velike Britanije, po njegovoj istočnoj periferiji ka nama bi se sa severoistoka Evrope pokrenula značajna količina osetno hladnijeg vazduha.

Ansambli američkog GFS modela ukazuju na velika razilaženja u jačini zahlađenja koje se očekuje krajem oktobra i početkom novembra, ali postoji usaglašenost da će temperature biti znatno primerenije dobu godine, navodi Vojvodina meteo.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR