недеља, јун 23, 2024
NaslovnaINFODok u Novom Sadu pada sneg, u Prijepolju je 11 stepeni

Dok u Novom Sadu pada sneg, u Prijepolju je 11 stepeni

Na području Novog Sada, Beograda, Valjeva, Loznice, Sremske Mitrovice, Sombora i Palića jutros pada sneg.U 6 sati najtoplije je bilo u Nišu, gde je izmereno 15 stepeni Celzijusa, a najhladnji su Beograd, Kopaonik, Sremska Mitrovica, Loznica, Zrenjanin i Sombor, gde je izmereno nula stepeni.

Tokom prepodneva biće oblačno i hladno vreme sa snegom, u Banatu i centralnoj Srbiji sa kišom i susnežicom. Na jugu i jugoistoku Srbije pre podne malo i umereno oblačno, suvo i toplo.

RHMZ je upozorio na veću količinu padavina u Podrinju i na jugozapadu Srbije, od 30 do 40 mm za 24 sata. 

U ostalim krajevima padavine, koje će biti na granici kiše i snega, u toku dana će kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, na zapadu i jugozapadu, lokalno i više„, navodi RHMZ.

Zbog snega je smanjena brzina kretanja na teritoriji Beograda, Vojvodine, zapadne i jugozapadne Srbije, saopštio je jutros AMSS. 

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja su prohodni i nema snega. Državni putevi II prioriteta su prohodni i nema snega. 

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, pa se preporučuje oprezna vožnja. 

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik, II A-197 Gornji Dubac – Luke – Ivanjica, II A-197 Kumanica – Preko Brdo – Duga Polјana, II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo, II B-409 Kumanica – Gleđica, II A-210 Kopaonik – Rudnica, II A-211 Kopaonik – Jaram i II A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR