петак, мај 24, 2024
NaslovnaINFOPutarima u užičkom kraju sneg zadao TEŠKE MUKE

Putarima u užičkom kraju sneg zadao TEŠKE MUKE

Zbog jakog snega koji u užičkom kraju pada neprekidno od jutros, ekipe preduzeća „Putevi Užice“ prinuđene su da povećaju broj posada na terenu i izvedu teške mašine.

Svi putevi u Zlatiborskom okrugu, kaže Alen Mušanović, rukovodilac održavanja puteva, su prohodni, ali snega na kolovozu ima u višim predelima, naročito na magistralnim pravcima preko Zlatibora i na teritoriji Nove Varoši. Tek nešto bolje je preko Debelog brda, Kadinjače i Tare. Na snazi je zabrana teretnog saobraćaja za sva vozila preko 7,5 tona.

Borimo se lavovski, kamione ne gasimo. Broj angažovanih posada sa jutrošnjih 12 povećali smo na 17. Očekuje nas naporna noć jer je najavljeno da će padavine stati tek sutra rano ujutru – priča Mušanović.

Sneg na Zlatiboru počeo je da pada jutros u devet sati i nije prestao. Na ovoj planini formiran je snežni pokrivač debljine 20 centimetara, a na Torniku, njenom najvišem vrhu, do 30. Trenutna temperatura na Zlatiboru je tri stepena ispod nula, a gusta magla smanjuje vidljivost.

Sve putarske ekipe „KJP Zlatibor“ od jutros su na terenu i uspevaju da održe prohodnim saobraćajnice u njihovoj nadležnosti. Vladimir Lekić, šef Zimske službe „KJP Zlatibor“ podseća da zima i dalje traje, i da se na Zlatibor ne dolazi bez zimske opreme. Dešavalo se, kaže on, da su ljudi prevareni lepim vremenom došli na Zlatibor vozilima sa letnjim gumama i imali probleme.

Blic

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR