субота, јун 22, 2024
NaslovnaCRNA HRONIKADEVOJČICA (14) UMRLA OD SRCA U ŠKOLSKOJ ZBORNICI! Nezapamćena tragedija u OŠ...

DEVOJČICA (14) UMRLA OD SRCA U ŠKOLSKOJ ZBORNICI! Nezapamćena tragedija u OŠ „Branko Radičević“ u Maradiku

Maloj Milici A. (14) pozlilo tokom nastave, nastavnici je odmah preneli u zbornicu, pozvana je Hitna pomoć, ali devojčici nije bilo spasa. Milica od rođenja bolovala od srca


Milica A. (14), učenica sedmog razreda OŠ „Branko Radičević“ u Maradiku kod Inđije, umrla je juče u zbornici ove škole, najverovatnije od srca. Devojčici je iznenada pozlilo tokom nastave, zbog čega su je nastavnici brzo preneli u zbornicu i pozvali Hitnu pomoć, ali Milici nije bilo spasa.

Uteha

Poznajem joj oca, majku i brata i ne znam kako uopšte da im izjavim saučešće, kojim rečima da probam da ih utešim
Komšija

Kako smo saznali, nesrećna devojčica je imala urođenu srčanu manu ali, uprkos tome, niko u Maradiku nije očekivao ovakvu tragediju.

Direktor škole Zvonimir Čaušić je samo kratko potvrdio da je njihova učenica pala u zbornici i da su kolege pokušale da joj pomognu, ali u tome nisu uspele.

– Shvatite, ovo je velika tragedija, stvarno ne mogu da pričam o tome – kratko je rekao direktor.

U dvorištu škole juče je bilo opsadno stanje zbog šoka i tuge. Vest o tragediji se brzo pronela i među decom, koja su u suzama, zgranuta, gledala unezverene i uplakane nastavnike. I roditelji đaka su požurili u školu, pokušavajući da umire njihove mališane i da ih odvedu kućama.

Miličino telo će, po svemu sudeći, biti upućeno na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok ove tragedije, ali i da se otkloni svaka sumnja da njena smrt nije nasilna.

Očekuje se, takođe, da nadležne inspekcije dođu u OŠ „Branko Radičević“ i ispitaju ceo slučaj, kako bi se utvrdilo da li postoji nečija odgovornost. Tokom te istrage, inspektori će porazgovarati sa direktorom škole i nastavnicima koji su bili u kontaktu sa malom Milicom u trenutku kad joj je pozlilo.

Slični slučajevi

* Februar 2016 – Stefan Arsić (18) iz Mrštana umro na času fizičkog u Tehničkoj školi „Rade Metalac“ u Leskovcu. Dečak imo tešku srčanu manu, ali ga lekar uprkos tome nije oslobodio fizičkog vaspitanja.
* Oktobar 2014 – Sava Stevanović (12), učenik petog razreda Osnovne škole „Dimitrije Todorović – Kaplar“ iz Knjaževca, preminuo je u dvorištu Srednje tehničke škole kada se na njega obrušila metalna konstrukcija gola. On je u trenutku nesreće igrao fudbal s drugovima.
* Mart 2014 – Učenik trećeg razreda Bogdan Cvejić (10) iz Beograda preminuo iznenada dok je igrao košarku na velikom odmoru u dvorištu Osnovne škole „Ćirilo i Metodije“. Lekari su ga na licu mesta reanimirali pola sata, a onda je prebačen u Univerzitetsku dečiju bolnicu u Tiršovoj, gde je utvrđeno da je umro od moždanog udara.
* Novembar 2013 – Sedmogodišnji D. B., učenik prvog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ u Novom Sadu, iznenada je preminuo na času fizičkog. Prevezen je u dečiju bolnicu, ali je proglašen mrtvim posle neuspešne reanimacije. Uzrok smrti su srčani problemi.
* Novembar 2008 – Mića Vesković (17), učenik Srednje tehničke škole „14. oktobar“ u Kraljevu, preminuo je tokom školske prakse. On se onesvestio, pao u vodu na dnu cisterne i udavio se. Obdukcija je pokazala da se Vešković onesvestio zbog nedostatka kiseonika u mozgu.

Komšija preminule devojčice juče nije mogao da dođe sebi od tuge i jedva nam je rekao nekoliko rečenica o njoj i njenoj porodici.

– Poznajem joj oca, majku i brata i ne znam kako uopšte da im izjavim saučešće, kojim rečima da probam da ih utešim… Oni su razvedeni, a mala Milica je sa mlađim bratom živela sa majkom. Svi u Maradiku smo zatečeni ovim što se desilo. Svi smo u šoku. Znam da je Milica imala bolesno srce od rođenja, ali delovalo je da živi potpuno normalno. Igrala se, družila sa drugom decom, išla u školu… Zaista niko od nas u Maradiku nije očekivao da će ovako nešto da se desi – ispričao nam je komšija.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR