петак, мај 24, 2024
NaslovnaSRBIJAПријепољац Александар Бабић, Мирослав Антић из Земуна, Огњен Мараш и Милош Ајковић...

Пријепољац Александар Бабић, Мирослав Антић из Земуна, Огњен Мараш и Милош Ајковић из Подгорице препешачиће 500 км од Београда до Подгорице

Два младића из Подгорице, Огњен Мараш и Милош Ајковић, препешачиће 500 километара у ходочаственој литији од Београда до Подгорице. Пријепољац Александар Бабић, као и Мирослав Антић из Земуна, на основу објаве на друштвеним мрежама самоиницијативно су одлучили да им се придруже.

Младићи су од београдског Храма Светог Саве почели да пешаче ка Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, како су навели, са жељом да „у духу православља, миром, слогом и достојанством, бране светиње“.

 

Њихов пут би требало би да траје 12 дана, а најавили су да ће присуствовати молитвеном ходу и литији 23. фебруара у главном граду Црне Горе.

 

Председник опозиционе црногорске странке Права Црна Гора Марко Милачић, који је био испред Храма да испрати младиће, рекао је да ће „момци својим чином исписати историју“, у данима када, како каже, Црна Гора исписује историју „у борби за слободу и одбрану светиња“.

На испраћај момака пред полазак дошли су и лидери опозиционог Демократског фронта у црногорском парламенту Андрија Мандић и Милан Кнежевић.

„Млади људи личним примером сведоче како се вреди борити за свој народ и за своју цркву. Проговорила је народна душа Црне Горе. Свака част момци“, рекао је Мандић испред Храма.

Фотографија корисника Marko Milačić

Кнежевић је навео да ходочаствена литија говори о саборности народа Србије и Црне Горе, без обзира што је подељен у две независне државе, као и о вери у Српску православну цркву.

Фотографија корисника Marko Milačić - Prava Crna Gora

„Србија и Црна Гора повезане су нераскидивим духовним, историјским и културним везама. Ми ћемо сигурно и у будућности бити две независне државе, али ће Црна Гора и Србија бити једна фамилија“, закључио је Кнежевић.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR