петак, април 19, 2024
NaslovnaSRBIJACRNI VIKEND ZA NAMA! DEVETORO POGINULO, 100 POVREĐENO NA PUTEVIMA SRBIJE! MUP...

CRNI VIKEND ZA NAMA! DEVETORO POGINULO, 100 POVREĐENO NA PUTEVIMA SRBIJE! MUP APELUJE: Usporite i vežite pojas, sačuvajte svoj i tuđe živote!

Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije apelovala je danas na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i tako sačuvaju svoj i tuđe živote


MUP navodi da je proteklog vikenda u saobraćajnim nezgodama u Srbiji život izgubilo devet osoba, dok je 100 ljudi povređeno.

-Prve analize pokazuju da su najčešći uticajni faktori ovih saobraćajnih nezgoda bili neprilagođena brzina, nepropisno preticanje, a simptomatično je i da veliki broj učesnika nije koristio sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode – naveo je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

On je istakao da saobraćajna policija od početka letnje sezone sprovodi akcije pojačane kontrole saobraćaja, što će činiti i u narednom periodu.

-Uprava saobraćajne policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propisana ograničenja brzine, da koriste sigurnosni pojas na prednjem i zadnjem sedištu i da na put kreću isključivo ukoliko su odmorni i prave pauzu na svaka dva sata – poručio je Radenković.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR