субота, 2 децембра, 2023
HomeKOMŠILUKCrna Gora zatvara granice: Katanci i na tržnim centrima, restoranima, kafićima...

Crna Gora zatvara granice: Katanci i na tržnim centrima, restoranima, kafićima…

U prodavnicama ograničen broj kupaca.

Crna Gora uvodi nove mere na zaštiti građana i države od širenja virusa korona. Nakon sednice Nacionalnog koordinacionog tela za borbu protiv zaraznih bolesti, saopšteno je da Crna Gora zatvara sve granice za strance. Zatvaraju se tržni centri, kafići, restorani, dečje igraonice…

– U Crnoj Gori činimo sve da odložimo pojavu korona virus, a kada ga registrujemo da sprečimo njegovo širenje. Crna Gora s pažnjom prati i analizira iskustva drugih i traži najbolja rešenja – poručili su nadležni, prenosi RTCG.

Spanija, Korona virus

Kazali su da su već uvedena ograničenja i mere su bile opravdane i da su za to dobili potvdu od građana.

Osim ovih, Crna Gora je uvela i drugi privremene mere zaštite od koronavirusa. To su:

zabrana ulaska strancima (osim onima sa boravkom u CG i osim za promet robe)

obavezna samoizolacija putnika iz inostranstva

zabrana ugostiteljsih usluga u hotelima, osim za prijavljene goste

zatvaranje disko i noćnih klubova, kafića, kafana, kafeterija, restorana, barova, dečjih igraonica, fitnes centara, kazina, kladionica i kockarnica

– ograničenje broja kupaca – maksimum 50 u objektu, a na pijacama i tržnicama maksimum 100

Još bez registrovanog slučaja

Prema podacima Instituta za javno zdravlje (IJZ), u Crnoj Gori i dalje nema registrovanih slučajeva obolevanja od koronavirusa.

Kako je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazala dr Radica Raičević juče je u laboratoriji IJZ-a testirano pet osoba, svi rezultati su negativni.

Iz Instituta za javno zdravlje (IZJ) ranije su savetovali građane da ne podležu dezinformacijama o virusu, ali da ozbiljno shvate situaciju i prate njihove i instrukcije zdravstvenih vlasti.

– Onog trenutka kada se otkrije prvi slučaj korona virusa u Crnoj Gori, javnost će odmah biti informisana – poručili su iz IZJ.

Podsećamo, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donelo je odluku da se od 16. marta, na najmanje 15 dana, prekine rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama, zabranilo je sva javna okupljanja u Crnoj Gori, posete u bolnicama i zatvorima, i uplovljavanje svih kruzera i jahti.

Najnovije informacije iz časa u čas pratite u specijalnom Telegraf.rs blogu.

(Telegraf.rs)

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR