недеља, мај 26, 2024
NaslovnaINFOČistka u SNS! Prpa zbog fotelja! Lete džabalebaroši i neradnici

Čistka u SNS! Prpa zbog fotelja! Lete džabalebaroši i neradnici

Panika među funkcionerima SNS! Aleksandar Vučić dao je rok do 10. oktobra stranačkim čelnicima da predlože liste kandidata za izbore 2020. uz detaljno obrazloženje zašto je taj neko zaslužio da eventualno dobije neku funkciju posle izbora. Onima koji nisu ostvarili dobre rezultate lider naprednjaka otvoreno je poručio da će biti zamenjeni, kao i da će ubuduće šansu da se nađu na važnim pozicijama dobijati mladi ljudi.

Da niko ne može da se krije iza Vučića, te da su svi na proveri, za naš list poručio je i potpredsednik stranke Miloš Vučević, koji je obilazio lokalne odbore vladajuće partije da vidi kako napreduju sa zadacima oko lista:

– Mi nismo uljuljkani na vlasti, a poverenje koje su nam građani dali znači da moramo stalno da se preispitujemo, da radimo više i bolje. Sa stranačkim kolegama razgovarao sam o pripremama za naredne stranačke aktivnosti, od protokolarnih do radnih i suštinskih, odnosno priprema za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore s obzirom na to da stranku čeka i kongres, odnosno unutarstranački izbori. Svi opštinski odbori dobili su zadatak da do 10. oktobra dostave predloge programa za njihove opštine za naredne četiri godine i isto tako da dostave kriterijume prema kojima će praviti lokalne liste.

ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Vladimir Đukanović

Član predsedništva SNS Vladimir Đukanović tvrdi da se neradnici i pokvarenjaci neće dobro provesti.

– Onaj kome nije čista savest, jer zna da nije bio korektan i da je hvatao krivine radeći više za svoj interes, a ne u interesu građana Srbije, taj sigurno drhti. Predsednik Vučić je tražio od njih obrazloženje jer ljudi imaju običaj da se hvale kako su najbolji, a kad dođu izborni rezultati, to baš i nije tako. Nadam se da će se očistiti žito od kukolja u stranci jer bi bila sramota da se to ne desi. Meni je savest čista – zaključuje Đukanović.

Vladimir Đukanović: Ko je hvatao krivine, radio više za svoj interes, a ne u interesu građana Srbije, taj sigurno drhti

Funkcioner SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u izjavi za Srpski telegraf kaže da treba da drhti svako u SNS ko nije radio kako treba.

ST/N. MANDIĆ

Goran Vesić

– U svakom poslu, pa i u politici, jedino merilo uspeha su rad, kao i posvećenost obavezama. Ako je predsednik naše stranke i republike Aleksandar Vučić posvećen radu i ako ne štedi sebe, to se očekuje i od njegovih saradnika u stranci. Obaveza svakog od nas koji smo dobili poverenje stranke i predsednika da obavljamo državne funkcije je da to poverenje opravdamo radom. Prema tome, ko radi i ko se bori, nema razloga da strahuje. Oni koji ne rade svakako imaju – poručuje Vesić.

I ministri na tapetu

Vučić je nedavno na sednici Glavnog odbora SNS precizirao kakve promene očekuju naprednjake

– Ukoliko SNS dobije većinu glasova na sledećim izborima, 50-60 odsto sadašnjih ministara SNS više neće biti u Vladi

– Smene ne znače da je neki ministar loše radio, već da je potrebna sveža krv, jer posle osam godina, posao može da postane navika

– kadrovske promene stvoriće šansu mladim ljudima koji će dobiti priliku da pokažu svoje znanje

Na spisku mešetara funkcioneri, direktori, biznismeni

Srpski telegraf

Srpski telegraf 9. 1. 2019.

Srpski telegraf prvi je pisao da više od 20 funkcionera SNS šuruje sa opozicijom kako bi sačuvali svoje pozicije i u slučaju promene vlasti, a da među njima ima i članova Predsedništva, direktora javnih preduzeća i lokalnih funkcionera.

– Na spisku onih koji mešetare i šuruju sa opozicijom nalazi se 11 članova predsedništva i 12 direktora javnih preduzeća i lokalnih funkcionera – naveli su izvori iz SNS.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR