четвртак, април 18, 2024
NaslovnaINFOПредставници Исламске заједнице Србије у посети Епископу Атанасију

Представници Исламске заједнице Србије у посети Епископу Атанасију

У четвртак 3. фебруара 2022. године у посети Његовом Преосвештенству Епископу милешевском Атанасију боравили су представници Исламске заједнице Србије, главни имам Исламске заједнице Србије у Пријепољу, Надир ефендија Дацић и Хамза ефендија Ровчанин.

Гости су посетили Епископа првенствено да би му изјавили саучешће поводом недавног упокојења његовог оца Тривуна. У срдачном и пријатељском разговору  саговорници су поделили своја размишљања везана за живот и рад у нашој средини. Размењена су мишљења и искуства везано за унапређење односа православних и муслимана на нашем простору, о могућностима како верске заједнице могу помоћи у изграђивању друштва, о актуелним приликама живота у нашој средини и о више ствари из свакодневног живота и рада. Заједнички став је био да овакви разговори могу само помоћи унапређењу међусобних односа и побољшању квалитета живота свих наших суграђана.

Испраћајући своје драге госте Преосвећени Епископ Атанасије им је уручио вредан поклон, монографију Ризница манастира Бања, аутора Мирјане Шакоте.

http://milesevskaeparhija.rs

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR