недеља, јун 16, 2024
NaslovnaINFOBez struje 3000 domaćinstava, otežano je i kretanje na putevima

Bez struje 3000 domaćinstava, otežano je i kretanje na putevima

Kako Prijepolje Info saznaje bez struje je deo domaćinstava na teritoriji Prijepolja, Užica, Arilja, Bajine Bašte, Čajetine, Nove Varoši, Priboja.

Zbog snežnih padavina koje neprestano od sinoć padaju prouzrokovale su kvarove na elektromreži. Bez električne energije je oko hiljadu domaćinstava u Prijepolju. Bez struje su ostala sela u Brodarevu, Aljinovići, Kamena Gora, Jabuka, Sedobro, Kaćevo, delovi Seljašnice , Kolovrata a u pojedinim mestima struja često nestaje i dolazi.

U Zlatiborskom okrugu trenutno je zbog snega bez struje oko 3.000 domaćinstava, objavio je portal Nova.rs.

Kako navode u Elektrodistribuciji Užice, zbog velike količine snega urušili su se neki dalekovodi i bandere, a na strujne kablove palo je i drveće koje je pokidalo žice.

Dežurne ekipe EPS-a su na terenu a otklanjanje kvarova otežava već velika visina snežnog pokrivača i sneg koji intenzivno pada.

Sneg intenzivno pada i na području planina Zlatibor, Zlatar i Tara, a preko planinskih prevoja saobrćaj je zabranjen za teretna vozila preko 3,5 tone.- Putevi su prohodni, ali jak vetar otežava čišćenje, prave se veliki snežni nanosi. Putni pravac ka Mitrovcu je trenutno kritična tačka zbog velikih smetova i tamo su upućena dva bagera koja rade na raščišćavanju. Apelujemo na sve ukoliko nije neophodno danas ne kreću na put, a ukoliko se ipak odluče, bez adekvatne zimske opreme da to nikako ne čine – izjavio je Leko Korićanac direktor Užice Puteva.

Prijepolje Info

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR