недеља, јул 14, 2024
NaslovnaUŽICEUžice donelo najbitniju odluku! Nema proslave Nove godine, sve pare idu za...

Užice donelo najbitniju odluku! Nema proslave Nove godine, sve pare idu za bolesnu decu

Tri miliona dinara biće preusmereno na lečenje retkih bolesti.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević saopštila je u petak da ovaj grad neće obeležavati nikakvim manifestacijama doček Nove godine i da će sav novac koji bi išao u te svrhe biti preusmeren na lečenje dece.

– Gradsko rukovodstvo je pre 20 dana na kolegijumu donelo odluku, što se tiče proslave novogodišnjih praznika, da neće biti nikakvih koncerata, da neće biti dodatnog kićenja grada, sem onih sredstava koja su bila predviđena u budžetu grada, od milion i 200.000 dinara, od prošle godine, neće biti vatrometa, iz tog razloga je doneta i odluka, da novac bude preusmeren na lečenje dece odnosno pomoć deci za njihove operacije, za kupovinu lekova, za retke bolesti – navela je gradonačelnica.

U prethodnom periodu, navela je ona, imali smo proceduru, po podnošenju zahteva, svi ti zahtevi su razmatrani na Gradskom veću i tu su donošene odluke.- Od kako smo mi ovde, takvih odluka je bilo pet, šest, a izdvajane sume od 50.000 do negde 250.000 dinara. Dogovorili smo se da ovoga puta, u jednoj teškoj situaciji, budemo humani i da grad pokaže da misli na decu Užica i tih 3 miliona dinara biće namenjeno lečenju dece u narednom periodu. Sve ovo što kažem proći će Gradsko veće i ići će preko Centra za socijalni rad, gde ćemo po zahtevu roditelja, da opredelimo sredstva za lečenje – navela je ona.

Gradonačelnica Užica je inače specijalista anesteziolog i bivša direktorka bolnice u Užicu, kao i bivša košarkašica.

(Telegraf.rs)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR