среда, јун 19, 2024
NaslovnaINFOAleksandar Babić: Peške do Beograda zbog opstanka kluba

Aleksandar Babić: Peške do Beograda zbog opstanka kluba

Umesto na put u Aranđelovac, gde je ovog vikenda trebalo da odigraju utakmicu 3. kola Prve lige Zapad, Aleksandar Babić se u petak zaputio u Beograd sa željom da se sastane sa predsednicom Rukometnog saveza Srbije Milenom Delić. Razlog je odluka Rukometnog saveza Centralne Srbije da zbog duga iz prethodne sezone rukometašima Pobednika ne izda dozvolu za takmičenje.

Činjenica je da živimo u teškom vremenu. Novca nema, život je poskupeo… Sada vam prenosimo jednu priču iz Prijepolja. U pitanju je klub Pobednik. Obzirom da je klub osnovan 2016. godine od strane Prijepoljskih rukometnih zaljubljenika, vrlo brzo je iz amaterskog kluba u jednom trenutku prerastao u nešto ozbiljniji gde je svako znao svoj zadatak. Te godine kada su osnovani, igrali su Drugu ligu „Kopaonik“ gde možemo reći da su se prosto prošetali. Sledeća godina bila je još bolja u Prvoj ligi „Zapad“ gde nisu imali problema i zauzeli 1. mesto te obezbedili učešće u Super B ligi „Istok – Zapad“.

Očekivalo se da i ovde pokažu Prijepoljci mnogo toga, ali to se nije desilo. Opština je smanjila budžet, igrači otišli te su u vrlo jakoj konkurenciji izvojevali samo 5 bodova. Stagnacija je nastavljena… Vratili su se u Prvu ligu „Zapad“ i te godine kada je kovid harao uspeli su da izbore tek jednu pobedu iz 9 utakmica. Prošlu godinu rado su zaboravili ovi momci. U 20 odigranih utakmica izborili su ponovo jednu pobedu i usled finansijskih problema morali su da naprave radikalne promene. Odustali su od visokih ambicija, omogućili svojoj deci da igraju i „čeliče“ se a zatim zbog dugovanja iz prošle sezone nisu dobili dozvolu za ovu sezonu. Bili su žrebani, dobili takmičarski broj a zatim nisu ni krenuli takmičenje? Kako to? Iako su mnogi rekli da reorganizacija liga u Centralnoj Srbiji nije realna i da su klubovi ti koji će trpeti, ipak je organizovana po notama RSCS-a. Odigrana su 2 kola a Prijepolje nije videlo terena zbog cifre koja iznosi do 40.000 dinara. Sada se postavlja pitanje.

Znamo da nam rukomet cveta, igramo Ligu šampiona, kvalifikujemo se stalno na EP i SP (nismo ozbiljni, volimo da budemo ironični), da li je moguće da zbog 350 evra RSCS ne dozvoli ekipi iz Prijepolja učešće u takmičenju. Da li ste gospodo čuli za rate ili ne možete da sačekate da ugrabite još koji dinar od ovog već siromašnog sporta. Ne radi se to tako, klubovi se gase, jedino cveta sudijska organizacija. Ko će na kraju plakati a ko će se smejati? Prijepolje nije Beograd, imaju tek 12.000 stanovnika. Da li je moguće da ste dozvolili da se klub koji je stao na noge tek tako ugasi zbog te cifre.

Verujte nam, nećete propasti zbog tih 350 evra, moglo je to ratama da se reši, uvek u svemu postoji rešenje. Sada ćete baš vi gospodo iz fotelja biti krivi što ste isterali tu decu iz kluba na ulicu i što verovatno nećemo imati nekog reprezentativca iz tog grada, a znamo da su talentovani. Aleksandar Babić je već najavio da će se uputiti u Beograd gde će se u RSS-u sastati sa čelnicima kako bi potražio rešenje za ovakav problem. Verovatno je pokušao to i sa delegacijom RSCS-a ali čim je usledio ovakav njegov potez, reči nisu donele ništa dobro. Kako saznajemo Aleksandar će ići pešice. Apel RSCS-u ali i RSS-u, učinite sve što je u vašoj moći, vratite klub u ligu i decu na teren, novac dođe i prođe a klubovi ostaju. Vi gospodo ste tu zbog njih a ne oni zbog vas.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR