понедељак, јул 22, 2024
NaslovnaREGIONZamašćene šine stopirale voz, strani turisti u problemu

Zamašćene šine stopirale voz, strani turisti u problemu

Već tri dana u prekidu je železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar od Užica do Bijelog Polja. Razlog obustave je zamašćenje šina, zbog čega je u utorak u noć na Zlatiboru zbog proklizavanja zaustavljen auto voz Beograd – Bar. To je izazvalo probleme, kako domaćim, tako i stranim putnicima.

Izvor: N1

U vozu koji je zaustavljen pre tri dana na Zlatiboru zateklo se i dvoje Maltežana koji su bili na proputovanju kroz Srbiju. Od Beograda do Bara krenuli su vozom, na koji su ukrcali i svoj automobil, a od Bara je trajektom trebalo da nastave put do Malte. Automobil im je još u vozu na Zlatiboru, a oni ni posle dva dana provedena u Užicu nemaju odgovor od nadležnih kada će moći da preuzmu svoje vozilo i nastave put.

“Rekli su nam da ne znaju kada će problem biti rešen. Kažu da ne znaju da li za dva, pet dana ili dve sedmice. Mi smo ovde zatečeni i bez rešenja. Ne znam šta da radim. Moj biznis na Malti trpi zbog ovoga i ne razumem kako je sve ovo moguće”, priča za N1 Alan Agius.

Ljudi iz Železnica Srbije pomogli su paru sa Malte oko smeštaja u Užicu. Danas su ih autobusom uputili u Bijelo Polje, ali problem sa automobilom im i dalje nije rešen.

“Od putnika zavisi da li će da čekaju da se uspostavi redovan saobraćaj i da im se automobili istovare u stanici u Baru, ili će sami organizovati istovar automobila na Zlatiboru ,a Srbija voz im refundirati troškove po svojim tarifama” ,kaže za N1 Dragana Stanković iz Srbija voza.

Turisti sa Malte Izvor: N1
Turisti sa Malte

Ni u Infrastrukturi Železnica Srbije nemaju preciznije informacije.

“Radi se na čišćenju šina i ne možemo još da damo procene kada će radovi biti završeni”, izjavio je za N1 Nenad Stanisavljević .

Dok stručne službe Infrastrukture Železnica Srbije ne osposobe prugu između Užica i Priboja, putnici će se iz međunarodnog voza Beograd-Bar prevoziti autobusom od Užica do Bijelog Polja. A vozovi na relaciji Užice-Prijepolje neće saobraćati do uspostavljanja redovnog saobraćaja.

Putnici negoduju zbog novonastale situacije i podsećaju da problemi na ovoj deonici barske pruge nisu neuobičajeni i apeluju na Vladu da naloži rekonstrukciju pruge od Užica do Crne Gore.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR