Babić razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o rekonstrukciji pruge

Predsednik opstine Vladimir Babic danas je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o rekonstrukciji pruge Prijepolje Beograd koja pocinje u Prijepolju!

ČAČAK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da najavljeno formiranje baze Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u Južnoj Mitrovici i učešće u vojnoj vežbi NATO, nike ni prvi ni poslednji pokušaj albanske strane da pokaže kako su oni ti koji mogu da čine šta hoće.

„Verujem da će se sačuvati mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji. Ovo nije ni prvi ni poslednji pokušaj albanske strane da pokaže kako su oni ti koji mogu da čine šta hoće, bez previše odgovornosti. Ako bude postojala ozbiljnija opasnost ili ugroženost za srpski narod… Ne moram da nastavim. Znaju Srbi sa Kosova i Metohije sve“, poručio je on.

Vučić: Već u maju ugovor za nastavak autoputa do granice CG

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, posle razgovora sa kineskom kompanijom C C C C da će autoput od Preljine do Požege biti završen najkasnije do januara ili eventualno februara, ali i da će već u maju biti potpisan ugovor sa Kinezima za gradnju nastavak autoputa od Preljine do Boljara na granici sa Crnom Gorom.

Vučić je istakao da će kada ceo autoput bude gotov moći da se stigne do Crne Gore za samo dva sata i 15 minuta.

Do septembra kreće gradnja obilaznice oko Užica

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će do septembra početi izgradnja obilaznice oko Užica.

“Do septrembra videćete veliki broj radnika koji će krenuti da rade na obilaznici”, rekao je Vučić novinarima u Čačku na pitanje kada kreće građna obilaznice.

Već u maju ugovor za nastavak autoputa do granice CG

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, posle razgovora sa kineskom kompanijom C C C C da će autoput od Preljine do Požege biti završen nakasnije u januaru ili eventualno februaru, ali i da će već u maju biti potpisan ugovor sa Kinezima za gradnju nastavak autoputa od Preljine do Boljara na granici sa Crnom Gorom.

U avgustu kreće gradnja autoputa Niš-Merdare

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će izgradnja autoputa Niš-Merdare početi u avgustu.

Vučić je rekao da je u toku tenderska procedura.

Stabilnost se ne gradi ponižavanjem SRB

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da ne vidi kako bi priznanje tzv. Kosova dovelo do stabilizacije u regionu.

“Ako neko misli da će se stabilnost zapadnog Balkana graditi tako da Srbi budu poniženi to neće biti moguće”,poručio je Vučić zamoljen da prokomentariše poruke zapadnih zvaničnika da Srbija treba da prizna tzv. nezavisno Kosovo radi prosperiteta zapadnog Balkana, a na uštrb Srbije.

Videće se uskoro ko se ponašao pravno i ko protivpravno

Uveren sam da će građani narednih dana i nedelja imati mogućnost da vide ko se ponašao pravno a ko protivpravno, istakao je danas predsednik Srbije u vezi pisanja pojedinih medija da ministar Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović nisu zgrešili ništa u vezi afere prisluškivanja.

Vučić je, upitan da prokomentariše navode u medijima koji sada brane Hrkalović i Stefanovića u vezi prisluškivanja, a napadaju njega, rekao da su ti mediji branili i Belivuka i mnoge druge gvoreći da nema dokaza.

Nadamo se, u prvom kvartalu pad BDP samo 0,5 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će Srbija u prvom kvartalu ove godine imati pad BDP-a od samo 0,5 odsto, iako je predviđen pad od 1,3 odsto.

“Nadamo se da možemo da imamo minus 0,5 odsto. Podsećam da smo prošle godine imali ubedljivo najbolji rezultat u prvom kvrtalu (sa kojim se poredi prvi kvartal ove godine)”, naveo je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Putevi idu uz jaku ekonomiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da samo kada imate stabilne javne finansije i jaku ekonomiju možete da razmišljate o velikim projektima i gradnji puteva kao što je autoput “Miloš Veliki”.

“Tek kada to imate možete da radite velike projekte i da gradite puteve koje su ljudi 70 godina samo zamišljali”, rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje kako se stvara ekonomija koja odoleva pandemiji i otvara gradilišta.

Ne pada mi napamet da kritikujem Kinu da bi se dodvoravao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Kina izrazito prijateljska država Srbiji sa kojom nikad nismo imali nijedan problem i da mu ne pada napamet da kod stranih predstavnika kritikuje Kinu zbog navodnog kineskog uticaja, samo da bi se nekom dodvoravao.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše to što je potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović prvi put išao u Briselu i traži pomoć o Evrope u vraćanju kineskog kredita kako bi smanjio kineski uticaj i da li će i Srbija eventualno pitati Evropu za pomoć i da li nam je takva pomoć potrebna.

Tanjug