уторак, март 5, 2024
NaslovnaINFOПријаве за послодавце за дуално образовање до 30. новембра

Пријаве за послодавце за дуално образовање до 30. новембра

Послодавци који желе да се укључе у модел дуалног образовања за наредну школску 2023/2024. годину, могу се пријавити до 30. новембра, саопштила је Привредна комора Србије (ПКС).

Послодавци се могу пријавити преко специјализованог веб портала Привредне коморе Србије http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ на ком креирају профил компаније и подносе пријаву за укључивање у модел дуалног образовања.

Из ПКС наводе да број образовних профила који су у понуди за реализацију по дуалном моделу расте из године у годину, па ће за наредну школску годину, послодавци моћи да осим постојећих 65 образовних профила, бирају кадрове и за шест нових.

Реч је о електротехничарима енергетике, техничарима дизајна графике, техничарима друмског саобраћаја, наутичким техничарима речног смера, тапетарима-декоратерима и цвећарима-вртларима.

Додају да подаци да више од 700 компанија учествује у систему дуалног образовања у Србији и да је кроз овај образовни систем прошло више од 10.500 ученика, показују да је дуални модел образовања по мери привреде.

Послодавци приликом пријављивања подносе изјаву о спремности за укључивање у дуално образовање и захтев за акредитацију а пратећу документацију за акредитацију Комори достављају најкасније до 15. децембра.

Заинтересоване компаније могу на интернет страницама https://pks.rs/ и https://dualnoobrazovanje.rs/ пронаћи информације које су им неопходне.

Извор: Танјуг

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR