петак, април 19, 2024
NaslovnaINFOПОЗИВАЈУ СЕ ГРАЂАНИ ДА БЛАГОВРЕМЕНО ИЗВРШЕ УВИД У БИРАЧКИ СПИСАК.

ПОЗИВАЈУ СЕ ГРАЂАНИ ДА БЛАГОВРЕМЕНО ИЗВРШЕ УВИД У БИРАЧКИ СПИСАК.

Део јединственог бирачког списка за територију општине Пријепоље изложен је у седишту Општинске управе Пријепоље ул. трг Брадства и јединства бр. 1. Канцеларија бр.7

Увид у део јединственог бирачког списка врши се путем рачунарске опреме уношењем јединственог матичног броја грађана у циљу провере дали је грађанин уписан у бирачки списак и дали су уписани подаци тачни.

Захтев за промену у делу Јединственог бирачког списка грађани са пребивалиштем, односно интерно расељена лица са боравиштем натериторији општине Пријепоље могу поднети општинској управи у времену од 07 часова до 15 часова сваког радног дана И унерадне дане (суботом) од 07 часова до 15 часова најкасније до дана закључења бирачког списка 18.03.2022 год. у 24 часа.

-Од дана проглашења изборне листе,право на увид и има и подносилац изборне листе и лице које он овласти, поистом поступку по коме то право имају грађани узподношење потребних доказа.

Грађани могу од расписивања избора за народне посланике Народне Скупштине до најкасније пет дана пре закључења бирачког списка поднети захтев да се у бирачки списак упише податак даће напредстојећим изборима гласати по месту боравишта на територији општине Пријепоље.

У истом року бирачи који имају боравиште у иностранству могу преко дипломатско-конзуларних представништва Републике Србије да поднесу захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима за народне посланике гласати у Иностранству.Након закључења бирачког списка,па све до 72 часа пре дана избора,за све промене у бирачком списку надлежно је Министарство државне управе И локалне самоуправе.

Увид у јединствени бирачки списак може се извршитии електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе www.упит.бирачки, уношењем податка о јединственом матичном броју грађана

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR