Епископ Атанасије обишао градилиштe код храма Светог Николаја Српског у Коловрату

У суботу 18. децембра 2021. године Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије обишао је градилиште код храма Светог Николаја Српског у Коловрату код Пријепоља, где је у току градња парохијског дома. Старешина храма јереј Небојша Јовановић упознао је Епископа са тренутним стањем на градилишту. Иако је грађевинска сезона, због временских услова, за ову годину практично завршена, радници још увек обављају део радова који се могу изводити.

Преосвећени Епископ Атанасије је након обиласка целог градилиша изразио задовољство због начина како се радови одвијају и похвалио вредне неимаре који добро обављају свој посао и у отежаним условима. Старешини храма у Коловрату јереју Небојши пожелео је да и даље радови теку планираном динамиком и честитао на добром вођењу посла.

Kolovrat 06 - Епископ Атанасије обишао градилиштe код храма Светог Николаја Српског у Коловрату

На Никољдан, 19. децембра 2021. године, Епископ је посетио храм Светог Великомученика кнеза Лазара у чијој су порти започети радови на реконструкцији постојеће црквене сале и изградњи канцеларије, библиотеке и горионика за свеће. Том приликом Владика је разговарао са старешином храма протојерејем-ставрофором Ранком Милинчићем и чланом Црквеног одбора г. Зораном Благојевићем 

Priboj 02 - Епископ Атанасије обишао градилиштe код храма Светог Николаја Српског у Коловрату

Након обиласка и сагледавања стања на градилишту Епископ је похвалио идеју и труд да се изгради овако значајан помоћни објекат који ће много значити свим верницима који у овај храм долазе.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply