петак, март 1, 2024
NaslovnaINFOZabrana pušenja u zatvorenom važiće i za elektronske cigarete

Zabrana pušenja u zatvorenom važiće i za elektronske cigarete

Zabrana pušenja u zatvorenim prostorima, kao što su kafići, restorani i svi ostali objekti zatvorenog tipa, trebalo bi u doglednoj budućnosti da zaživi u praksi.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić naglašava da će to važiti i za elektronske cigarete i da na ministarstvu ostaje da definiše pravilnik za „otvoren prostor“.

Ako je lokal sa svih strana zatvoren plastikom, to nije otvoren prostor. Moraju postojati ili otvoreni prozori ili formulisanje šta je to otvoren prostor, ali to može i nekim pravilnikom„, rekla je Grujičić.

Kaže da je duvanski dim štetan, a da he cilj svega je zaštita zdravlja stanovništva.

Imate veliki broj mladih ljudi koji jednostavno ne mogu ni da borave u klubovima, niti se osećaju dobro posle boravka u klubovima, u kafanama, u restoranima zato što zaista ne možete da dišete tamo od količine dima koja postoji„, kaže Grujičić i dodaje:

Sada svi govore: ‘Evo, moj deda je pušio’, ali on je motao onaj prirodni duvan. I moj pradeda je pušio pa ne znam koliko dugo je živeo. Hoću da kažem da su to pojedinačni primeri kako je neko dugo pušio pa živeo dugo, a naravno da u svemu tome određenu ulogu igra i genetika. Međutim, generalno gledano, to nam ne treba„, rekla je Grujičić.

Blic, TV Prva

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR