уторак, јун 25, 2024
NaslovnaINFOЗа два дана искључено из саобраћаја 937 возача због алкохола и наркотика

За два дана искључено из саобраћаја 937 возача због алкохола и наркотика

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током претходног викенда, у акцији појачане контроле саобраћаја на српским путевима, искључили су из саобраћаја 937 возача који су управљали возилом под дејством алкохола и 20 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

Акција је спроведена у циљу очувања безбедности саобраћаја у периоду пред новогодишње и божићне празнике, када је на свим најважнијим путним правцима значајно повећана фреквенција саобраћаја.

За само два дана, колико је трајала акција усмерена на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, 150 возача задржано је у службеним просторијама полиције, јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму, док су чак 24 возача задржана, јер су возили у стању потпуне алкохолисаности, са више од 2 промила алкохола у организму.

Саобраћајна полиција санкционисала је још 1.060 возача због прекорачења брзине, 821 возача, односно путника због некоришћења сигурносног појаса и 128 возача због непрописног коришћења мобилног телефона током вожње.

Извор: Танјуг

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR