недеља, јун 16, 2024
NaslovnaSRBIJAVučić: Nema opasnosti u Sandžaku

Vučić: Nema opasnosti u Sandžaku

U Sandžaku nema nikavih opasnosti za ustavno pravni poredak Srbije, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je to rekao u Skupštini Srbije tokom rasprave o Kosovu odgovarajući na izlaganje lidera radikala Vojislava Šešelja o inicijativi Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) i Sulejmana Ugljanina, kojom se traži specijalni status za Sandžak, a koji bi podrazumevao ustav i u čijoj bi izradi učestvovali stručnjaci Evropske unije.

Vučić je rekao da predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Ugljanin, koji je član BNV, nema nikakve kapacitete.

„Molim Bošnjake da ne nasedaju na te trikove. Ugljanin ne može ništa da uradi i nikoga da ugrozi. Može samo da napravi štetu Bosni i Hercegovini i ne može da naruši poredak Srbije. Da je tako, taj problem bismo rešili za 24 sata i to vam govorim sa punom odgovornošću“, rekao je Vučić.

On je Šešelju kazao da ne mora da brine, da su nadležni državni organi sposobni da veoma brzo svaki potencijalni problem u toj i bilo kojoj drugoj regiji gde Srbija ima suverenu vlast, vojsku i policiju, bez ikakvih problema reše.

Šešelj mu je dobacio da je Rasim Ljajić, član Vlade Srbije, u koaliciji sa Ugljaninom na šta mu je Vučić odgovorio da se Ljajić sa tom inicijativom nije saglasio i da se javno usprotivio.

Vučić je kazao da zna koliko Bošnjaci žele mir i dobre odnose sa svojim komšijama Srbima i da odlično znaju da će autoput i fabrike da im dovodi Srbija, a da Ugljanin samo nanosi štetu bošnjačkom narodu.

http://radiostoplus.com

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR