недеља, јун 16, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEVRATILA NAM SE ZIMA VEJE SNEG!

VRATILA NAM SE ZIMA VEJE SNEG!

Nagli pad temperature u Novoj Varoši i višim delovima Prijepolja doneo je i snežne padavine u ranim večernjim časovima. Tako je na putu od Nove Varoši ka Zlatiboru otežan saobraćaj, slična situacija je i na magistrali koja vodi od Kolovrata ka Pljevljima preko graničnog prelaza Jabuka.

U samoj Sjenici snega ima oko pet centimetara, a slična situacija je i u Tutinu gde snega ima u centru opštine ali i na seoskom području.

 

Šef Službe za održavanje puteva u Sjenici Adem Mujović kaže za beogradske medije da su sve saobraćajnice prohodne.

– Sneg se najverovatnije neće dugo zadržati jer nije mnogo hladno – rekao je Mujović.

„Red kiša, red sunce“ je rečenica koja na najbolji način opisuje vremenske prilike koje nas očekuju tokom ove nedelje, ali i do kraja marta, budući da će se sunce i prolećne temperature smenjivati sa kišom, susnežicom i ulaskom u minus.

Oblačno vreme koje je u toku noći zahvatilo predele Vojvodine premestilo se na teritoriju cele zemlje i donelo kišu i osetan pad temperature. Prolećna 21 stepena, koliko je juče zabeleženo u pojedinim krajevima Srbije odneli su oblaci i doneli potpunu promenu godišnjeg doba.

– Tokom današnjeg dana je padala povremena kiša, a na zapadu i jugozapadu zemlje će padavine biti najobilnije, dok se u brdsko-planinskim predelima prognozira čak i sneg. Tokom čitavog dana duvao je jak severozapadni vetar. Maksimalna dnevna temperatura  se kretala između 8 i 14 stepeni Celzijusa – kaže za „Blic“ meterolog Đorđe Đurić.

Drugi dan ove radne nedelje donosi potpunu promenu vremena, dodatni pad temperature i jak vetar.

– U utorak ujutru se u južnim i zapadnim krajevima zemlje očekuje sneg budući da postoje uslovi za ovu vrstu padavine. Na severu zemlje će biti suvo i sunčano vreme, dok se u toku dana u nižim krajevima zemlje prognozira kiša, a brdsko-planinskim predelima sneg – objašnjava Đurič.

Screenshot_2019-03-11 VRATILA NAM SE ZIMA U ovim gradovima u Srbiji VEJE SNEG

Prijepolje info

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR