уторак, 28 новембра, 2023
HomeINFOVOZAČI, OPREZ! KREĆE KONTROLA OVOG PREKRŠAJA: Kamere će sve snimiti, kazna do...

VOZAČI, OPREZ! KREĆE KONTROLA OVOG PREKRŠAJA: Kamere će sve snimiti, kazna do 40.000 dinara ili zatvor

Policija će 10. februara uz pomoć kamera početi da kažnjava vozače koji prođu kroz crveno svetlo.

Na osnovu snimaka zabeleženih kamerama sistema video-nadzora grada Beograda pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u petak, 10. februara, počeće da kažnjavaju vozače koji vozilom prođu na crveno svetlo semafora ispred raskrsnice ili obeleženog pešačkog prelaza.

Uz pomoć odgovarajućeg softvera kamere, koje su postavljene ispred raskrsnica ili pešačkih prelaza, detektovaće vozila koja prođu kroz crveno svetlo i automatski će se beležiti video-snimak učinjenog prekršaja, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vlasniku, odnosno korisniku takvog vozila biće upućen poziv da u roku od osam dana dostavi potpune i tačne podatke o identitetu lica koje je učinilo prekršaj. Ukoliko vozilom u trenutku činjenja prekršaja nije upravljao vlasnik, vlasnik vozila je dužan da dostavi pisanu izjavu overenu od strane nadležnog organa na osnovu koje se na nesporan način može utvrditi koje lice je upravljalo vozilom u vreme činjenja prekršaja“, saopštila je policija.

Za prolazak vozila na crveno svetlo semafora, odnosno za nezaustavljanje vozila ispred pešačkog prelaza koji je regulisan semaforima, Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisana je novčana kazna u rasponu od 20.000 do 40.000 dinara ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana, 6 kaznenih poena i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje tri meseca.

(MONDO)

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR