петак, фебруар 23, 2024
NaslovnaINFOMediji: Vanredni izbori mogući u septembru, Vučić razočaran ponašanjem socijalista

Mediji: Vanredni izbori mogući u septembru, Vučić razočaran ponašanjem socijalista

„Blic“ piše da je u vrhu SNS nezvanično saznao da bi vanredni izbori u Srbiji mogli da budu održani već u septembru.

Kako su prenele Novosti, predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je na sastanku vrha stranke da je spreman da ide na izbore i pređe u opoziciju, radije nego da „partijski i privatni interesi vode državu“.

„Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucenama – ni Zapada, ni SPS-a, ni lažnih desničara“, rekao je Vučić.

Kako „Novosti“ pišu, nagoveštaj potpune promene aktuelne političke panorame u državi nastao je tokom sumiranja nedavne sednice Narodne skupštine posvećene Kosovu i Metohiji, a predsednik države kazao je da je „SNS bio usamljen u odbrani državnih interesa“.

On je rekao da je „veoma razočaran ponašanjem socijalista, koji su bili negde između, želeći da se dodvore svima“, preneli su izvori iz SNS-a.

Vučić je takođe rekao i da mu je „dosta i pokvarenjaka koji bi da se bogate na račun stranke, često se pozivajući na njega prilikom svojih mutnih poslova, a kad god je trebalo da se bore za državu i narod, prvi su okretali leđa“.

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poručio je Socijalističkoj partiji Srbije da je njegovoj stranci „dosta njihovih flertova sa opozicijom i sedenja na dve stolice“, kao i da su „naprednjaci spremni da idu u opoziciju, ali neće da budu deo političkog mešetarenja“, prenosi Tanjug.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR