понедељак, јул 22, 2024
NaslovnaINFOVojska Srbije pomaže stanovništvu opštine Prijepolje u obezbeđivanju pijaće vode

Vojska Srbije pomaže stanovništvu opštine Prijepolje u obezbeđivanju pijaće vode

Vojska Srbije je na molbu predsednika opštine Prijepolje i u ovom kraju angažovana na obezbeđenju pijaće vode za potrebe lokalnog stanovništva, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se zbog velike suše umanjio dotok vode sa izvorišta, pripadnici Vojske Srbije su težišno angažovani na dopunjavanju rezervoara za vodu koja se koristi u domaćinstvima i za napajanje stoke, navode iz Ministarstva odbrane.

Vojska Srbije pomaže stanovništvu opštine Prijepolje u obezbeđivanju pijaće vode

Dodaje se da su do sada vodu dopremili do sela Hisardžik, Rasno i Kolovrat (Čadinje), a da se pružanje pomoći nastavljaju u Velikoj Župi, Miljevićima i okolnim naseljima prijepoljske opštine.

Osim u Prijepolju, pripadnici Vojske Srbije su angažovani i na obezbeđenju pijaće vode u selima na Pešterskoj visoravni, gde je zbog velike suše u opstanak doveden i opstanak stočnog fonda.

U saopštenju se navodi da je Vojska Srbije trenutno angažovana i na drugim projektima civilno-vojne saradnje, koji za cilj imaju pomoć građanima i jačanje međusobnog poverenja. Da je spremna da u svakom trenutku pomogne građanima, Vojska Srbije je nebrojeno puta dokazala pružanjem pomoći širom zemlje kada je to bilo najpotrebnije.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR