петак, мај 24, 2024
NaslovnaINFOVIDEO Od 1. septembra kamere integrisane u uniforme saobraćajnih policajaca

VIDEO Od 1. septembra kamere integrisane u uniforme saobraćajnih policajaca

Uskoro će saobraćajna policija u Srbiji postati još transparentnija zahvaljujući donaciji od strane Sjedinjenih Američkih Država. Već od 1. septembra, 60 kamera će biti integrisane u uniforme saobraćajnih policajaca, omogućavajući snimanje tokom intervencija u saobraćaju. Ovaj korak će dodatno unaprediti rad saobraćajne policije i doprineti većem stepenu odgovornosti i transparentnosti u saobraćajnim situacijama.

Ova inicijativa dolazi zahvaljujući saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ambasade SAD. Ministar unutrašnjih poslova, Bratislav Gašić, zajedno sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom, prisustvovao je ceremoniji primopredaje donacije, istakavši značaj ove inicijative za dalje unapređenje rada saobraćajne policije u Srbiji.

Ove kamere ne samo da će omogućiti bolju dokumentaciju saobraćajnih situacija već će i doprineti osiguranju ravnoteže između snage države i pojedinca. Ova tehnološka inovacija je dobro prihvaćena u mnogim zemljama, a ambasador Hil je posebno naglasio njihovu važnost za transparentan rad. S obzirom na njihovu široku primenu, kamere na uniformama saobraćajnih policajaca postaju ključna komponenta modernizacije i efikasnosti policijskih aktivnosti u saobraćaju.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR