уторак, јун 18, 2024
NaslovnaINFOVd direktora ZC Užice: Od sada i pojedinačne ankete hospitalizovanih u Bolnici...

Vd direktora ZC Užice: Od sada i pojedinačne ankete hospitalizovanih u Bolnici u Užicu

Hospitalizovani pri Zdravstvenom centru Užice od sada će imati priliku da pojedinačno u anketi iskažu svoje zadovojstvo zdravstvenom uslugom i zaštitom u bolnicama, najavio je za Radio Lunu vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Užice dr Aleksandar Lazić koji je, podsetimo, sredinom decembra imenovan na tu funkciju.

Zavod za javno zdravlje Užice svake godine analizira pokazatelje kvaliteta zdravstvene zaštite, zadovoljstvo korisnika zdravstvenom zaštitom i zaposlenih u zdravstvenim ustanovama na području Zlatiborskog okruga.

Prema godišnjoj analizi sveukupnog zadovoljstva korisnika u bolnicama u Zlatiborskom okrugu, pacijenti i oboleli su sa srednjom ocenom 4,52 ocenili uslugu u Opštoj bolnici Užice u 2022. godini i ta ocena je 2022. godine porasla u odnosu na prethodnih osam godina.

Međutim, prema višegodišnjem proseku sveukupnog zadovoljstva korisnika u bolnicama u Priboju, Prijepolju, Užicu i na području Čajetine, korisnici bolnica u Zlatiborskom okrugu su od 2013. godine najmanje bili zadovoljni bolničkom uslugom u Opštoj bolnici Užice(4,35), dok su najviše bili zadovoljni radom Specijalne bolnice Čigota(višegodinji prosek 4,62). Ta bolnica na Zlatiboru je dobila ocenu pet od korisnika 2022. i 2021. godine.

Korisnici specijalističkih službi pri Opštoj bolnici Užice su ocenili njihove usluge 2022. godine ocenom 4,36, što je niže u odnosu na ocenu dodeljenu te godine specijalističkim službama pri opštim bolnicama u Priboju i Prijepolju.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR