понедељак, јул 22, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEНОВА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: СТАЊЕ ЗА САДА, УГЛАВНОМ, РЕДОВНО

НОВА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: СТАЊЕ ЗА САДА, УГЛАВНОМ, РЕДОВНО

Штаб је мишљења да још нема услова за проглашавање ванредне ситуације и апеловао на јавне службе, месне заједнице и грађане да покажу максималну одговорност, свако у свом делокругу, како би се лакше поднеле последице снега и зиме

Штаб за ванредне ситуације, председавао заменик команданта Штаба Станко Кијановић, закључио је на данашњој седници да је стање у општини Пријепоље теже него јуче, али је и даље у границама редовног.

-Директори или овлашћени представници комуналних и јавних служби су известили Штаб о ситуацији у свом делокругу рада и на основу тога ми смо једногласно закључили да још нема услова и реалних потреба за проглашавање ванредне ситуације, рекао је за „Полимље“ Станко Кијановић, заменик председника општине и заменик команданта Штаба за ванредне ситуације. Штаб је информисан о укупном стању од јучерашње седнице до данас као и о новим количинама снега које су у међувремену знатније отежале ситуацију посебно у планинском делу општине. Закључено је да јавне и комуналне службе и предузећа појачају дежурства и мобилне екипе које ће уз редовне послове бити спремне да реагују у случају потребе, рекао је он.

 

Штаб је формирао трочлану комисију која ће координирати са председницима медсних заједница активности на чишћењу приградских и локалних путева као и пружању сваке друге евентуалне помоћи. Комисију чине Мирјана Бојовић, члан Општинског већа и Зијад Кхалед и Радивоје Мрдаковић из Одељења за инвестиције (некадашња Дирекција за изградњу).

Заменик команданта Штаба је истакао посебну одговорност председника месних заједница у организовању чишћења локалних путева у својим срединама као и процени пријава од стране грађана за пружање помоћи како би се избегли случајеви попут јучерашњег кад је заједничка екипа Хитне службе и Сектора за ванредне ситуације враћена са прага куће од стране старице коју је, према пријави, требало да збрину!

 

Штаб је апеловао на грађане да покажу солидарност и спремност у чишћењу улица испред својих станбених објеката као и на инспекцију да строго спроводи Одлуку о обавези власника пословних простора у центру града о чишћењу тротоара испред својих локала.

Снега, иначе,  има до 25 центиметара висине, у граду а у планинском делу општине између 50 и 80 центиметара, метеоролози најављују његов постепени престанак и за викенд време без падавина.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR