недеља, јул 14, 2024
NaslovnaINFOУСПЕШНА АКЦИЈА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ОПШТИНЕ ПРИЈЕПОЉЕ И НАЦИОНАЛНОГ УДРУЖЕЊА НУРДОР

УСПЕШНА АКЦИЈА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ОПШТИНЕ ПРИЈЕПОЉЕ И НАЦИОНАЛНОГ УДРУЖЕЊА НУРДОР

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР и ове године је традиционално обележио Светски дан деце оболеле од рака 15. фебруар у више од 30 градова у Србији.

Kанцеларија за младе општине Пријепоље и Национално удружење родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР, осму годину за редом су на Светски дан деце оболеле од рака – 15. фебруар, организовали хуманитарни скуп испред Дома културе. Продајом артикала и донацијама прикупљено је око 56 хиљада динара намењених за лечење деце оболеле од малигних болести.

У Србији сваког дана једно дете оболи од рака. Скоро сваке недеље једно дете нажалост премине. Иако смо у годинама иза нас много ствари унапредили, још је дуг пут да у нашој земљи створимо најбоље могуће услове за лечење деце. Поред самих услова на болничким одељењима, од неизмерне важности за целу породицу детета које се лечи јесте да лечење буде хумано. Ово пре свега значи да се посебна пажња мора посветити правима деце у болници, неговању детињства и достојанства и приступа у ком лечење није само лечење болести, већ лечење човека са свим психолошким и емоционалним карактеристикама које његова личност поседује.

Осим у Пријепољу, акције подршке НУРДОР се организовала и на трговима и главним шеталиштима у: Београду, Новом Саду, Нишу , Крагујевцу, Чачку, Смедереву,Пријепољу, Рековцу, Краљеву, Лебану, Убу, Бору, Лазаревцу, Прибоју, Ужицу, Ваљеву, Зрењанину, Коцељеви, Златибору, Ивањици, Крушевцу, Сјеници, Сомбору, Суботици, Сремској Митровици, Кикинди, Шиду, Лесковцу, Врању, Пироту, Владичином Хану и Прокупљу.

Жељко Јасика Пријепоље ИНФО

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR