недеља, јул 14, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEUnija Žena SNS Prijepolje osuđuju nasilje nad ženama

Unija Žena SNS Prijepolje osuđuju nasilje nad ženama

Povodom javnog vređanja novinarke Ivane Žigić od strane   Sergeja Trifunovića ispred Saveza za Srbiju glumac je pokazao i dokazao bahatost i ne poštovanje.

Od svih uloga izgleda da je ova najplaćenija -ponašati se bahato , vređati i ponižavati žene.

Povodom ove bahatosti oglasile su se žene srpskog parlamenta i oštro osudile uvrede i pozvale sve žene da podignu svoj glas protiv poniženja.

U Prijepolju na konferenciji za medije predsednica Unija žena SNS Prijepolje Sanja Divac smatra da je ovako ponašanje za svaku osudu i da treba biti sankcionisano  bez obzira od koga to verbalno nasilje potiče dal od glumca Sergeja Trifunovića  ili opozicionih političara pogotovo od onih  se pozivaju na red i demokratiju.

Pored predsednice Unija žena Srpske Napredne Stranke Prijepolje obratila se predsednica skupštine opštine Prijepolje Stana Marković koja je istakla veliku podršku ženama koje su se ovih dana našle u velikoj hajci pojedinih opozicionih čelnika , glumca Sergeja Trifunovića. Inače predsednica skupštine  opštine Prijepolje Stana Marković je samo podsetila da se svi koji vređaju žene zastanu i  zamisle ko ih je nosio u stomaku i ko ih je doneo na ovaj svet.

Ovde smo da osudimo svako nasilje psihičko, fizičko  , a naročito u poslednje vreme i medijsko iživljavanje nad ženama. Opoziciju treba da bude sramota  zbog Sergeja Trifunovića, Dragana Đilasa  i njihovih reči  su upućene ženama koje se bave politikom,  novinarstvom, književnošću  i svim drugim poslovima i delatnostima. Nasilje nad ženama opoziji ili takozvanom Savezu  za Srbiju prerasta u predizborni program i predpostavljamo da će oni sa tim izaći na nove izbore – rekla je Mirjana Bojović član opštinskog veća .

Odbornik skupštine Prijepolje Ana Pejović je takođe osudila vređane  nad ženama naročito od strane javnih ličnosti iz razloga što to ima jedan veći poseban značaj u smislu podsticanja da je takvo ponašanje prihvaćeno u našem društvu.

Kompletan snimak sa konferencije u prilogu;

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR