Unija Žena SNS Prijepolje osuđuju nasilje nad ženama

Povodom javnog vređanja novinarke Ivane Žigić od strane   Sergeja Trifunovića ispred Saveza za Srbiju glumac je pokazao i dokazao bahatost i ne poštovanje.

Od svih uloga izgleda da je ova najplaćenija -ponašati se bahato , vređati i ponižavati žene.

Povodom ove bahatosti oglasile su se žene srpskog parlamenta i oštro osudile uvrede i pozvale sve žene da podignu svoj glas protiv poniženja.

U Prijepolju na konferenciji za medije predsednica Unija žena SNS Prijepolje Sanja Divac smatra da je ovako ponašanje za svaku osudu i da treba biti sankcionisano  bez obzira od koga to verbalno nasilje potiče dal od glumca Sergeja Trifunovića  ili opozicionih političara pogotovo od onih  se pozivaju na red i demokratiju.

Pored predsednice Unija žena Srpske Napredne Stranke Prijepolje obratila se predsednica skupštine opštine Prijepolje Stana Marković koja je istakla veliku podršku ženama koje su se ovih dana našle u velikoj hajci pojedinih opozicionih čelnika , glumca Sergeja Trifunovića. Inače predsednica skupštine  opštine Prijepolje Stana Marković je samo podsetila da se svi koji vređaju žene zastanu i  zamisle ko ih je nosio u stomaku i ko ih je doneo na ovaj svet.

Ovde smo da osudimo svako nasilje psihičko, fizičko  , a naročito u poslednje vreme i medijsko iživljavanje nad ženama. Opoziciju treba da bude sramota  zbog Sergeja Trifunovića, Dragana Đilasa  i njihovih reči  su upućene ženama koje se bave politikom,  novinarstvom, književnošću  i svim drugim poslovima i delatnostima. Nasilje nad ženama opoziji ili takozvanom Savezu  za Srbiju prerasta u predizborni program i predpostavljamo da će oni sa tim izaći na nove izbore – rekla je Mirjana Bojović član opštinskog veća .

Odbornik skupštine Prijepolje Ana Pejović je takođe osudila vređane  nad ženama naročito od strane javnih ličnosti iz razloga što to ima jedan veći poseban značaj u smislu podsticanja da je takvo ponašanje prihvaćeno u našem društvu.

Kompletan snimak sa konferencije u prilogu;

Leave a Reply