недеља, мај 26, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJETandir: Direktorica Hadžiavdić žrtva policijsko-mafijaških veza

Tandir: Direktorica Hadžiavdić žrtva policijsko-mafijaških veza

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Кraljevu, uhapsili direktoricu Centra za socijalni rad Sabiru Hadžiavdić zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja i službenicu A.T. (1982), koja se tereti za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u pomaganju.

 

Iz Opštinskog odbora stranke pravde i pomirenja poručili da se radi o medijskoj hajkci koja se protiv direktorke Hadžiavdić vodi pune dvije godine a koja je danas je doživjela kulminaciju. Gospođi Hadžiavdić su najprije osporavali diplomu, pa radni staž, zatim su podbunjivali radnike protiv nje, da bi na kraju optužili za korupciju, podsjećaju iz SPP-a.

Gospođi Hadžiavdić je ovom prilikom uskraćeno pravo na odbranu. Advokat Sabahudin Hajdarervić za Sandžak televizju kazao da mu kao pravobraniocu nije dozvoljen kontakt sa njegovim klijentima, te da je riječ o neviđenoj brutalnosti policijskih službenika.

Iz Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja u Prijepolju u vidu saopćenja istakli da su apsolutno uvjeren u nevinost direktorice Hadžiavdić, te da se radi o političi montiranom procesu.

“Apsolutno smo uvjereni u nevinost Sabire Hadžiavdić, i saosjećamo sa njenom porodicom koja proživljava do sad neviđenu torturu. Ona je žrtva zloupotrebe policije srednjeg nivoa od strane pojedinaca bliskih narko bandi Rasima Ljajića koji sada pokušavaju da mu eliminišu političku konkurenciju. Cilj je da se ne birajući sredstva sruši vlast u Prijepolju. Želimo da vjerujemo u pravni sistem države Srbije i apsolutno smo ubjeđeni da će u sudskom postupku ona dokazati svoju nevinost.”

Zaključuju da je očigledno da se ni po koju cjenu ne smije dozvoliti da kadar SPP-a drži ovu funkciju, te da je to cilj napada na direktoricu Hadžiavdić.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR