UHAPŠEN ŠINTER IZ SUBOTICE: Ubijao i zlostavljao životinje (UZNEMIRAVAJUĆE)

Subotička policija uhapsila je Č. P. (49), zbog sumnje da je učinio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

– Pretresom kuće i drugih prostorija na više lokacija koje je osumnjičeni koristio u Subotici policija je pronašla tragove koji ukazuju da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja – kažu u policiji, prenosi Blic.

O svemu su obaveštene veterinarska i komunalna inspekcija koje su izašle na lice mesta i preduzeće mere iz svoje nadležnosti.

– Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo.

Č. P. je prevozio kamionom više pasa dok je jedan, vezan na lancu, visio iz kamiona i ostavljao tragove krvi za sobom.

Skandalozno i nehumano ophođenje prema životinjama snimile su Subotičanke koje su o svemu obavestile udruženja koja se bave brigom o psima. Kako su iz „Subotičkih njuškica“ ispričali za Blic, Č. P. već godinama na nekoliko lokacija u gradu drži i malteretira pse, izgladnjuje ih, a zbog prijava građana ih je iselio van grada.

Da bi pomogli iznemoglim životinjama, koje su bile vezane na lancima, na ivici života i smrti, volonteri i građani su se uputili u Tavankut gde je Č. P. na jednom salašu blizu granice sa Mađarskom držao pse. Presreli su ga i uz pomoć policije je vraćen na salaš na kome su ljudi zatekli stravične scene.

Prema prvoj proceni nije bilo elemenata krivičnog dela i na salašu nije pronađena nijedna mrtva životinja. Više od 20 pasa je spašeno, međutim, na drugim lokacijama su kasnije pronađene beživotne životinje, navodno i skeleti pasa.

(Blic)