Tradicionalna pita krompiruša

 

  • Sastojci:
  • 12 kora za pitu
  • 1,5 krompira
  • 2 glavice luka
  • ulje, so i bibe

U tepsiji ugrejemo kašičicu ulja, dodamo seckani luk, malo ga posolimo, pa na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=272&loc=https%3A%2F%2Fwww.lepaisrecna.rs%2Frecepti%2F32160 pita krompirusa tradicionalni recept za pitu od krompira posno recept.html&referer=https%3A%2F%2Fwww.lepaisrecna.rs%2Frecepti%2F33174 zapecena riba sa krompirom oslic i losos u rerni recept posno - Tradicionalna pita krompiruša

Zatim u posudu dodamo oljušteni i naseckani krompir, začinimo solju i biberom, te uz stalno mešanje dinstamo desetak minuta, odnosno dok krompir malo ne omekša.

Na radnu površinu stavimo dve kore jednu preko druge. U posudu sipamo oko 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobijenom mešavinom premažemo gornju koru.

Navlaženu koru do polovine pospemo pripremljenim krompirom, pa onda obe kore zajedno savijemo u savijaču.

Dobijene savijače složimo u namašćen lim za pečenje i stavimo peći u rernu zagrejanu na 180°C, oko dvadesetak minuta.

Izvor: Fini recepti by CroChef

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply