Tiodorović: Moguće da maske ponovo budu obavezne

Beograd, 14. avgusta 2020. - Trenutna epidemioloska situacija u Srbiji se moze oznaciti nesigurnom sa naznakama stabilizacije, posebno u velikim gradovima, izjavio je danas epidemiolog i clan Kriznog staba za suzbijanje epidemije korona virusa Branislav Tiodorovic i dodao da se to moze reci za Beograd, Novi Sad i Kragujevac. FOTO TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC / an

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da će ako brojevi zaraženih koronavirusom budu rasli, neke mere morati da budu vraćene, a da će odluka o tome kako će đaci krenuti školu biti doneta za sedam dana.

Tiodorović je za “Blic” rekao da se razmatra vraćanje obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru na jesen.

“Čitave porodice se vraćaju sa odmora zaražene, normalno se kreću svi koji ne osećaju tegobe, a preporučene mere se nigde ne sprovode. Situacija je ozbiljna jer svakog dana imamo od 4.000 do preko 6.000 zaraženih”, rekao je Tiodorović i dodao da posebno zabrinjava porast broja preminulih.

“Ako pogledamo strukturu hospitalizovanih, onda tu vidimo starije od 65 godina pa iznad 75, 80. Dominiraju nevakcinisani. Ima i vakcinisanih, ali oni imaju ozbiljne pridružene bolesti”, kazao je.

Tiodorović je istakao da se novi jači udar korone očekuje u septembru i da će se pratiti da li će se pojaviti nova vakcina koja je prilagođenija omikron soju.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply