петак, мај 24, 2024
NaslovnaINFOSud: Kovid pacijent nije kriv za uvredu direktora bolnice u Novom Pazaru

Sud: Kovid pacijent nije kriv za uvredu direktora bolnice u Novom Pazaru

Stomatolog iz Novog Pazara Fahrudin Dino Mustafić pravnosnažno je oslobođen po tužbi v.d. direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića za uvredu navodno nanetu pre više od dve godine.

Osnovni sud u Novom Pazaru oslobađajuću presudu doneo je početkom februara, uz obrazloženje da tužilac nije dokazao da je Mustafić počinio delo za koje je optužen. 

Na tu presudu je Mahmutović, koji je tražio da Mustafić bude kažnjen sa 450.000 dinara, uložio žalbu, a Viši sud je odbio kao neosnovanu, potvrđujući prvostepenu odluku, objavio je radio Sto plus.

Na taj način, presuda je postala pravnosnažna, a Mahmutović više nema pravo žalbe. 

Mustafić, koji je u vreme najveće krize izazvane epidemijom korona virusa bio pacijent na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru, potvrdio je da je sudski postupak okončan u njegovu korist. 

On je 30. juna 2020. godine na Fejsbuku opisao kako je izgledalo njegovo lečenje od kovida-19 u novopazarskoj Opštoj bolnici. 

Mustafić je zahvalio doktorki Jasmini Osmanović i ostalim medicinskim radnicima na požrtvovanom radu, oštro kritikujući uslove u toj ustanovi, prvenstveno kako je rekao, nedostatak opreme, lekova i kiseonika. 

„To znači da je uskraćen vazduh ljudima koji su se gušili u najgorim mukama. I sigurno umirali zbog nedostatka istih. Slušam direktora koji govori da ima svega i da ništa ne nedostaje. Sve je laž. Kad vas prime, daju vam cedulju s lekovima koje treba da kupite. Je li to ono što imamo sve?“, pitao je tada Mustafić, inače specijalista oralne hirurgije.

On je optužio Mahmutovića za loše stanje u novopazarskoj bolnici. 

„Nikad mu neću oprostiti ovolike smrti naših sugrađana. A vi narode znajte šta vam je činiti. Želim ostavku i želim odgovornost i to krivičnu za sve ove smrti zbog nedostatka opreme i kadra. Ti si kriv za sve smrti poimenice!“, poručio je tada vršiocu dužnosti direktora novopazarske Opšte bolnice. 

Nevladina organizacija Građanske inicijative nedavno je nominovala Mahmutovića za titulu „Najveći zavisnik od sudskih sporova“ koju dodeljuje grupa međunarodnih organizacija, pod patronatom Evropskog parlamenta. 

Kako su naveli, Mahmutović je podneo „rekordnih“ 37 tužbi protiv građana, aktivista i lekara.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR