недеља, јун 23, 2024
NaslovnaINFOSTIŽE I NOVIH 100 EVRA ZA MLADE!

STIŽE I NOVIH 100 EVRA ZA MLADE!

AKTUELNA kriza jeste u fokusu, ali se nastavlja sa planiranim projektima. Nedavno su mladi u Srbiji dobili novčanu pomoć od po 100 evra, a sada postoji i zvanična informacija da će dobiti još toliko.

Pravo na 100 evra državne pomoći imaju mladi od 16 do 29 godina. Na listi onih koji ispunjavaju uslove biće praktično svi koji do kraja maja napune 16 godina ili oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije.

Novac će biti isplaćen u junu ove godine i to u prva tri dana meseca.

Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo.

Prijava za ostale biće između 16. i 31. maja. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan.

„Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne“, rekao je nedavno ministar Siniša Mali.

Podsetimo prva državna pomoć za mlade od 100 evra počela je sa isplatom 1. februara. Tada je novac dobilo oko 1. 017.000 mladih.

NOVOSTI

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR