недеља, фебруар 25, 2024
NaslovnaINFOŠta ako ne želite da koristite državnu pomoć, a dobili ste novac...

Šta ako ne želite da koristite državnu pomoć, a dobili ste novac na račun?

Isplata pola minimalne zarade za mart u okviru trećeg paketa državne pomoći počela je u četvrtak, 8. aprila, a pravo na ovu pomoć ostvarili su oni koji su do 31. marta 2021. podneli obrazac PPP-PD za obračunski period februar 2021. godine i dali posebnu izjavu o prihvatanju isplate direktnih davanja na portalu Poreske uprave, za uplatu u aprilu 2021. godine. Međutim, šta se dešava ukoliko se neko prijavio za pomoć, ali kasnije ipak odlučio da je ne iskoristi.

– Dobio sam juče pomoć od države vezano za covid19 koju ne želim da podižem sa računa ni ovog, a ni sledeća dva meseca – glasi mejl koji je našem portalu uputio čitalac uz pitanje, šta mu je sada činiti.

Sudeći prema tekstu Programa direktnih davanja iz republičkog budžeta privrednim subjektima u privatnom sektoru u cilju ublažavanja ekonomskih posledica proizrokovanih epidemijom Covid-19, koji je Vlada usvojila uredbom na sednici 11. februara, ukoliko se novac ne podigne sa kovid računa, on će biti vraćen na račun sa koga su direktna davanja isplaćena, piše Ekapija.

– Privredni subjekt u privatnom sektoru može da primljena sredstva po osnovu direktnih davanja iskoristi isključivo za isplate zarada i naknada zarada zaposlenima najkasnije do 30. jula 2021. godine – piše u programu.

Dodaje se i da banka gasi kovid račun kada prestane program direktnog davanja.

– U slučaju da privredni subjekt ne prenese novčana sredstva sa COVID računa na tekuće račune zaposlenih u skladu sa Programom do dana gašenja tog posebnog računa, banka prenosi sredstva s tog računa na poseban račun sa koga su direktna davanja isplaćena – navodi se, , piše Ekapija.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR