субота, 9 децембра, 2023
HomeINFOSrbi sa severa Kosova napustili sve institucije, Rakić podneo ostavku, policajci skinuli...

Srbi sa severa Kosova napustili sve institucije, Rakić podneo ostavku, policajci skinuli uniforme

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je danas da su Srbi sa severa Kosova doneli odluku da napuste sve političke insitucije.

Napustili su Skupštinu, Vladu i četiri opštine na severu Kosova, ali i rad Srba u organima pravosuđa, policije i svog administrativnog osoblja u četiri opštine na severu Kosova.

Odlučili smo da napustimo sve poliitčke insitucije – kosovsku Skupštinu, Vladu i četiri opštine na severu Kosova, ali i rad Srba u organima pravosuđa, policije i svog administrativnog osoblja u četiri opštine na severu Kosova„, rekao je Rakić.

On je naveo da Srbi sa Kosova ne prete nikome, već se trude da sačuvaju mir i pravo na dostojanstven život.

On je potom podneo ostavku na mesto ministra u vladi Aljbina Kurtija. Za njim, javno je na sednici ostavke podneo i niz drugih funkcionera.

Odluke ostaju na snazi dok Priština na počne da poštuje međunarodno pravo i povuče jednostrane i protiv pravne odluke, uključujući i odluku o preregistraciji vozila i dok ne formira Zajednicu srpskih opština„, rekao je Rakić.

Nepozive ostavke na svoje funkcije danas su podneli gradonačelnici četiri većinski srpske opštine na severu Kosova, odbornici, poslanici u Skupštini Kosova, sudije, tužioci, administrativno osoblje u tužilaštvu i sudstvu, kao i pripadnici Kosovske policije regiona sever, saopšteno je na konferenciji za medije Srpske liste. Objavljivanje ove odluke praćeno je gromoglasnim aplauzom prisutnih, a policajci su pred kamerama skinuli svoje uniforme.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR