четвртак, фебруар 29, 2024
NaslovnaINFOMinistar najavio predloge medijskih zakona do kraja marta

Ministar najavio predloge medijskih zakona do kraja marta

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je da do kraja marta treba da budu sačinjeni predlozi Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima.

Kako je saopštilo Udruženje novinara Srbije (UNS), ministar je to rekao na sastanku sa predstavnicima novinarskih i medijskih udruženja.

Jovanović je dodao da iduće nedelje Vlada treba da formira Radnu grupu za izradu Zakona o javnom informisanju i medijima.

Jovanović je, u razgovoru sa čelnim ljudima devet novinarskih i medijskih asocijacija, naveo da će tu radnu grupu činiti organizacije koje su prisustvovale današnjem sastanku, odnosno učestvovale u izradi Medijske strategije i Akcionog plana za njeno sprovođenje.

Na ovim dokumentima radili su Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno udruženje novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Udruženje radio stanica (RAB-Srbija), Asocijacija medija, Lokal pres, Sindikat novinara Srbije (SINOS) i Asocijacija onlajn medija (AOM).

Osim ovih novinarskih i medijskih organizacija, u Radnoj grupi za izradu Zakona o javnom informisanju i medijima učestvovaće i 10 predstavnika javne uprave, kazao je Jovanović.

Na sastanku je učestvovao i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žofre, koji je rekao da će Ministarstvu, odnosno radnim grupama za izradu medijskih zakona, vrata Evropske unije biti široko otvorena – i tehnički i finansijski.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR