недеља, мај 26, 2024
NaslovnaINFOSNS doneo odluku o kandidatu za predsednika Narodne skupštine

SNS doneo odluku o kandidatu za predsednika Narodne skupštine

SNS je donela odluku da kandidat za predsednika Narodne skupštine bude dr Vladimir Orlić.

Nakon sednice, novinarima se obratio Nikola Selaković koji je rekao da je danas doneta odluka da se rukovostvo Skupštine i Vlade Srbije podmlade.

Istakao je da je na današnjoj sednici, na predlog predsednika Vučića doneta odluka da kandidat SNS za mesto predsednika Skupštine bude dr Vladimir Orlić.

“Jedna fantastična biografija, mlad čovek, koji nije zagazio u četrdesete, izuzetan borac za demokratiju”, rekao je Selaković.

Predsedništvo SNS je donelo odluku da za buduće rukovodstvo poslaničke grupe SNS i potpredsednika ili generalnog sekretara Narodne skupštine suzi izbor na četiri kandidata.

Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Đurić i Sandra Božić su, kako dodaje, kandidati za potpredsednika Skupštine, predsednika poslaničke grupe, poslanika ili sekretara poslaničke grupe. I ovde je, kako kaže, reč o izuzetnim ljudima.

“Jedan od zaključaka sednice je i da je Aleksandar Vučić ovlašćen da vodi razgovore o koaliciji za buduću Vladu Srbije i da ćemo za 10 dana održati novu sednicu na kojoj ćemo razmatrati kadrovska rešenja”, rekao je Selaković.

“Ovakva rešenja pokazuju moć SNS koja je uspela da Srbiju sa kolena podigne na noge i zada dinamiku reformskog razvoja”.

Sednica je počela u 10 sati u sedištu naprednjaka na Novom Beogradu.

Sednicom, koja je održana u sedištu Srpske napredne stranke u Novom Beogradu, predsedavao je lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sednici su prisustvovali i Goran Vesić, Nebojša Stefanović, Aleksandar Šapić, Goran Knežević, Maja Gojković, Toma Momirović, Irena Vujović, Zoran Đorđević, Darija Kisić, Zlatibor Lončar, Zorana Mihajlović, Branislav Nedimović, Petar Petković, Marija Obradović, Nikola Selaković, Bratislav Gašić, Mirsad Ðerlek, Aleksandar Martinović…

“Dali smo dosta toga opozicionim strankama jer je to fer. Oni su zadovoljni i nisu verovali da će toliko da dobiju. Demokratija neka cveta”, poručio je Vučić.

Vučić je ranije najavio da će se za oko 12 dana znati ime mandatara koji će sastaviti vladu, a da će nakon toga i vlada biti brzo formirana.

Inače, konstitutivna sednica parlamenta sazvana je za ponedeljak 1. avgusta u 10 sati.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR