Sednica SO Prijepolje -Vladimir Babić predsednik opštine, Esad Hodžić zamenik (VIDEO)

Predsednik opštinskog parlamenta je Izudin Šantić (SDP) odlučeno je na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine održanoj danas u Prijepolju. On je bio i jedini kandidat.

Novi saziv odlučio je i da na mestu zamenika predsednika parlamenta bude Stanko Kojanović (SPS).

. Za sekretara Skupštine postavljena je diplomirana pravnica Bjanka Novović, koja je u prošlom sazivu bila zamenica sekretara skupštine. Predsednik Skupštine je za predsednika opštine predložio diplomiranog pravnika Vladmira Babića, iz Srpske napredne stranke.

Babić je za zamenika predsednika predložio Esada Hodžića, predsednika Opštinskog odbora Sandžačke demokratke partije.

Za članove opštinskog veća Babić je predložio Dušku Bajić, Zorana Despotovića, Slavenka Grbovića i Zorana Petrića, koji su bili kandidati na listi „Aleksandar Vučić – Ivica Dačić – Za našu decu“, Predraga Čičića , Armina Mujezinovića sa liste „Zajedno za Prijepolje – Rasim Ljajić“.

Novo opštinsko rukovodstvo izabrano je jedoglasno, glasovima 29 prisutnih odbornika i odbornica.

Na sednici prethodno su potvrđeni odbornički mandati strankama koje su na lokalnim izborima u Prijepolju 21. juna dobile najveće poverenje građana.U opoziciji će biti osam odbornika Stranke pravde i pomirenja, tri odbornika Demokratske partije Sandžaka i jedan odbornik Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Inače, u Prijepolju je zbog kovida-19 na snazi vanredna situacija i sednica je održana uz sve mere zaštite i sprečavanja širenja koronavirusa.

Kompletan snimak današnje sednice možete pogledati u prilogu:

VIDEO/FOTO-Prijepolje INFO

Leave a Reply