петак, мај 24, 2024
NaslovnaINFOSaobraćaj deonicom autoputa "Miloš Veliki" Novi Beograd – Surčin od večeras

Saobraćaj deonicom autoputa „Miloš Veliki“ Novi Beograd – Surčin od večeras

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prilikom obilaska deonice autoputa „Miloš Veliki“ Novi Beograd – Surčin, da tih osam ili devet kilometara predstavljaju „žilu kucavicu“ za Beograd.

Naveo je da će put za saobraćaj biti otvoren u 21 sat.

„Država nije igračka, država je svetinja koju moramo da čuvamo, država je nešto što moramo da pazimo, negujemo i o čemu moramo da vodimo računa. A samo uspešna država, a to je ona koja ima ozbiljno i odgovorno rukovodstvo, može da gradi, a da ne ugrožava javni dug“, rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija ima javni dug od 51,5 odsto bruto društvenog proizvoda, da je planirani deficit u budžetu do kraja marta trebalo da bude 74,9 milijardi dinara, a da je zapravo bio 28,6 milijardi dinara, što je za oko 440 miliona evra bolji rezultat.

„Važno je da takvu vrstu odgovorne politike nastavimo u budućnosti“, rekao je Vučić.

On je dodao i da će Srbija nastaviti da gradi prijateljstvo sa Kinom, sa čijom kompanijom CCCC gradi put.

Ambasadorka Kine Čen Bo rekla je da ta deonica ima ključni značaj za ceo Beograd i važnu ulogu u putovanju velikog broja ljudi.

„Drago mi je što će srpski prijatelji tokom putovanja osećati konkretni rezultat saradnje Beograda i Kine“, rekla je ambasadorka.

Otvaranju su prisustvovali i premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva Goran Vesić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR