недеља, мај 26, 2024
NaslovnaSLOBODNO VREMERUSKI DOKTOR BUBNOVSKI: Tablete ne mogu da izliječe pritisak – UMJESTO TOGA...

RUSKI DOKTOR BUBNOVSKI: Tablete ne mogu da izliječe pritisak – UMJESTO TOGA RADITE OVO ( VIDEO )

Naravno, najjednostavnije je progutati tabletu za pritisak. Najteže je ostaviti tablete i iskoristiti resurse svoga tijela.

Profesor Sergej Bubnovski nekada je jedva uspjeo da pobegne iz kandži svoje bolesti. Sada se “izvukao”, ali ne sa lijekovima. Stvorio je sopstveni sistem iscjeljenja koji se zove kineziterapija, a zasniva se na pokretu. Danas na noge podiže mnoge beznadežne pacijente i to pomoću ovog sistema iscjeljenja.

Njegov savet je da se niko ne uzda u čudesnu moć tableta, već da koristi unutrašnje resurse svog organizma. To nije teško uraditi. Naime, dovoljno je da svako jutro uradimo par vježbi. Takođe, njegova preporuka su čučnjevi.

“Izliječite se bez tableta i to tako što ćete se osloniti na svoje tijelo. Kupajte se hladnom vodom, stimulišite tijelo… Pre ili kasnije, svi se odlučuju na gimnastiku. Moji pacijenti sa ozbiljnim kardiološkim bolestima, bili su fascinirani medicinskim fenomenom koji im se desio kada su počeli da vežbaju. Naravno, najjednostavnije je progutati tabletu za pritisak. Najteže je ostaviti tablete i iskoristiti resurse svoga tijela koji će ti pomoći da se oslobodiš povećanog pritiska. Ni jedan kardiolog na svijetu mi ne može pokazati pacijenta koji je izliječen od hipertenzije tako što je uzimao tablete.

Ako liječiš pritisak tabletama, to znači da prvo počneša da piješ jednu a kasnije celu šaku tableta… To je jedna vrsta zavjere.

Čim se osoba razboli, nakon četrdesete godine, kardiolozi kažu: vrijeme je da uzmete kardio protektore. To znači da ste imali bol u grudima i umjesto da shvatite zašto se pojavio, poslušno ćete otići u apoteku i uzeti lijekove koji će vam kao zaštiti srce. U stvari, neće doći do profilakse, bolest će se pogoršati. Jer bol u grudima je rezultat slabosti tijela. Moramo da shvatimo šta nam se dešava sa srcem i krvnim sudovima.

Nisam video da zdravi ljudi napuštaju bolnicu, samo preživjeli.

Sa 40 godina dođu kod ljekara sa bolom u grudima i pita ih šta da rade, doktor da lijekove koji ne djeluju. Nakon nekog vremena osoba se okreće alternativnim tipovima liječenja, pa otkrivapokret, disanje.

Paradoks: Kada se dijete razboli, doktor preporučuje mirovanje. Kaže, oslobodite ga fizičkog vaspitanja. Iz nekog razloga se vjeruje da će pokret osobu razboljeti. Ali kao što znate, ispod kamena voda ne teče!

Svakodnevni čučnjevi sa ravnim leđima pomoći će da se rešimo mnogih zdravstvenih problema. “Ali bol je tešo kontrolisati,” reći ćete.

Uz akutni bol primenjujemo hladan oblog, koji olakšava oticanje, poboljšava mikrocirkulaciju. Bol je uijvek oticanje, nakupljanje tečnosti. I treba da radite vježbe koje će pumpati tečnost iz zglobova. Angina je takođe upala unutrašnjih krvnih sudova. I to je bol koja se javlja u grudnom košu. I mi umjesto da radimo vježbe, pumpamo krv u krvne sudove, mi idemo u krevet i legnemo, gutamo tablete.

Pacijenti me pitaju: “Zašto mi se ovo dešava, ceo život se bavim sportom?” To je kao kada dođete kod zubara i pitate ga zašto imate karijes kada svako jutro perete zube.

Vjerovatno ne vježbate pravilno. Da bise osjetili benefit vežbe morate da vježbate do bola u mišićima koji na kraju vode ka zadovoljstvu. Ako radite gimnastiku ujutru vi nećete ostariti, podmladićete se! Kod osobe koja redovno praktikuje gimnastiku dešava se da se ćelije podmlađuju umjesto da stare.

Preporuka doktora Sergeja Bubnovskog

Moja preporuka je sveto trojstvo: čučnjevi, sklekov i vježbe na klupi. Jednom sam se sreo sa umjetnikom Borisom Efimovim koji je živeo 108 godina. Pitam ga: “Šta radiš da tako dugo živiš?”

“Ništa”, odgovara:”Čučnem 450 puta dnevno!”

Verujte mi ovo je jedini način da vam krv prostruji kroz celo telo!

Ako dnevno izvedete pravilne čučnjeve 20 puta mnogi problemi će nestati. Ovo je posebno važno za one koji puno sede za kompjuterom.

Ako ste sedeli sat vremena bez ustajanja, uradite 30 čučnjeva! Svako jutro počnite tuširanje hadnom vodom u trajanju od 5 sekudni. To će biti dovoljno da vam krv prostruji kroz telo!

Izvor: stil

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR