среда, мај 29, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJERiješen problem nabujale rijeke u selu Potok u MZ Zavinograđe

Riješen problem nabujale rijeke u selu Potok u MZ Zavinograđe

Za samo par dana nastupa mjesec decembar, a predstavnici lokalne samouprave u Prijepolju koriste svaki dan bez padavina kako bi bili u službi građanima. U mjesnoj zajednici Zavinograđe, selu Potok nekoliko domaćinstava već godinama vodi bitku sa nabujalom rijekom. Kada krene da se izliva, ističu, prijeti da poplavi i odnese sve. Samoinicijativno su nekoliko puta pravili most, međutim niti jedan nije izdržao. Do sada nije bilo sluha za njihov problem, sve dok molba za pomoć nije došla na sto aktuelne lokalne vlasti u Prijepolju. Odmah se krenulo u rješavanje ovog problema.

Betonske cijevi prečnika FI-1000 biće položene u spomenuti potok koji ovim domaćinstvima pravi problem, pa se izlivanja više neće dešavati. Iz Odjeljenja za investicije opštine Prijepolje kažu da se svaki problem može riješiti, ali je potrebno biti čovjek, sa obije strane.

Inicijator ove akcije Fadil Dorović kratko i jasno istakao da je zahvalan, te da će mještani ovo znati cijeniti.

Glavna misija je ulagati podjednako i u selo i u grad, kako se niko ne bi osjetio građaninom drugog reda. U narednom periodu najavljena još veća ulaganja u komaranski kraj.

 

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR